• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Türkiye'de 'düğün turizmi' yaygınlaşıyor

Türkiye'de 'düğün turizmi' yaygınlaşıyor
Yabancı çiftler, başta İstanbul olmak üzere Bodrum ve Çeşme gibi turistik bölgelerde muhteşem düğünler organize etmek için adeta birbiriyle yarışıyor.

Otelcilik ve turizm sektörünün önde gelen isimlerinden Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, Türkiye'de artık yabancılara sadece tatil turizminin değil “düğün turizmi”nin de cazip geldiğini dile getirdi. Ferzan Çelikkanat, son dönemlerde yurtdışında yayınlanan dizilerin de tartışmasız katkısıyla Ortadoğu başta olmak üzere birçok Arap ülkesi, Hindistan, Avrupa’daki gurbetçilerin düğün tercihinde Türkiye'nin gözde bir ülke olduğunun altını çizdi. Türkiye'deki düğünlerin yaklaşık yüzde 20’sinin İstanbul’da gerçekleştiğini belirten Çelikkanat, “Tarihi ve görsel güzellikteki mekânların yüksek standartları, bu iştahı ciddi şekilde kabartıyor” ifadelerini kullandı. Çelikkanat, her keseye uygun AVM’lerin bulunmasının, mobilya, beyaz eşya, çeyiz ve kuyum gibi tamamlayıcı ürünlerin çeşitliliğinin ve uygun maliyetlerinin düğün alışverişi ve organizasyonu yapmak için Türkiye’ye gelen bir turist profili oluşturduğunu kaydetti.
Türkiye'de artık bir “düğün sektörünün” oluştuğunu belirten Ferzan Çelikkanat, her yıl yaklaşık olarak bin 500 yabancı uyruklu çiftin Türkiye’de evlendiğini söyledi.
 
Paris yerine İstanbul

Sadece bu rakamdan yola çıkarak yaklaşık 100-200 kişilik davetlinin konaklama, transfer ve alışverişlerini de içeren ciddi bir organizasyona ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti. Üst segmentte olabilen Hint, Azeri veya Arap düğünlerinin de çok tatminkar ticari rakamlar oluşturduğunu belirten Çelikkanat şöyle devam etti: “İstanbul’da öncelikle çiftlerin ‘masalsı’ ve unutulmaz ortamlarda düğün yapma şansları var. Tarihi mekanların her biri bu özel günü ölümsüzleştirmek için çok güzel bir fon yaratıyor. Türkiye'nin bir diğer avantajı da uygun maliyetli hizmet kalitesini verebilmesidir. Bu hizmet paketinin dünyadaki muadili Las Vegas, Milano, Paris, Mikanos gibi kentlerdir. Ancak buralarda düğünler, ‘eğlence, romantizm, alışveriş’ gibi tek konu başlıklarıyla sınırlı. Ancak Türkiye özellikle de İstanbul; bu beklentileri paket olarak sunabilecek ender ülke ve kentlerden biri.”
Ortalama bir düğün alışverişinin 50 bin TL civarından başladığını belirten Çelikkanat, “Türkiye’deki düğün, etkinlik ve benzeri organizasyonların tahmini boyutu 300 milyon dolar civarlarında. Firmalar artık sadece İstanbul’da değil Bodrum ve Çeşme’de de ‘konsept düğünler’ organize ediyor” şeklinde aktardı.

ferzan1.20140806114427.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1121 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim