• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Dünya turizmcileri Kapadokya'da buluştu

Dünya turizmcileri Kapadokya'da buluştu
Türkiye'nin, Travco/Trafalgar tarafından 2015 yılının destinasyon ülkesi ilan edilmesi dolayısıyla 19 ülkeden turizm firması yetkilisi Kapadokya'ya geldi.

Dünyada en büyük ve kapsamlı kültür turları düzenleyen tur operatörü grubu Travco/Trafalgar'ın, Türkiye'yi 2015 yılının destinasyon ülkesi ilan etmesi dolayısıyla 19 ülkenin çeşitli turizm firmalarından yöneticiler, Kapadokya'da bir araya geldi.

Türkiye ve Kapadokya'nın tanıtımına katkı sağlamayı hedefleyen programa katılan yetkililer, Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Travco/Trafalgar'ın Türkiye turizm ortağı ve NEON Tur Yönetim Kurulu Başkanı Koray Edemen, gazetecilere yaptığı açıklamada, gruplarındaki firmaların bölgede 15 yıldır önemli sayıda konaklama yaptırdığını belirterek, "Travco/Trafalgar'ın yönetici ekibi, bu sene Türkiye'nin tanıtımına ayrıca öncelik gösterecek" dedi.

Edemen, firmanın Türkiye'deki programlarının 2015 yılından itibaren ikiye katlanacağını ifade ederek, "Kişi ve program sayısı olarak önümüzdeki 3 yıl içinde firmamız üzerinden Kapadokya'ya gelen ziyaretçi sayısını 5'e katlayacağız. Turizm segmenti anlamında dünyanın en önemli firmalarından olan Travco/Trafalgar, ülkemize ve bölgemize çok büyük katkıda bulunacak" diye konuştu.

Grubun, Türkiye'de birçok değişik bölgeyi önermelerine rağmen Kapadokya'yı tercih ettiğini dile getiren Edemen, Kapadokya'nın dünyada ender bulunabilecek tarih, sanat ve coğrafi güzellikleri dolayısıyla ilgi çektiğini vurguladı.

Edemen, bu tür programları, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Nevşehir Valiliği'nin katkılarıyla yapabilme imkanı bulduklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Bu olumlu destek devam ettiği sürece, Amerika, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve Güney Afrika gibi bölgelerden gelecek ziyaretçilerin artacağına inanıyorum. Bölgedeki turizm ofislerinin daha faal çalışması da tanıtıma katkı sağlayacaktır. Bölgede turist akışının yanı sıra yatırım yapılması da isteniyor. Bu konudaki gerekli araştırmalar ise önümüzdeki aylarda daha yoğun şekilde gerçekleştirilecek."

Firma temsilcileri, program çerçevesinde Göreme ilçesindeki bir at çiftliğinde at ve ATV turuna katılarak, vadileri gezme fırsatı buldu.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 811 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim