• BIST 9770.06
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Çin'deki hava kirliliği turizme darbe vurdu

Çin'deki hava kirliliği turizme darbe vurdu
Çin’deki hava kirliliğinin endişe verici boyutlara ulaşması, bu ülkeye gelen yabancı turistlerin sayısında azalmaya neden oldu.

Çin Milli Turizm İdaresi’nin açıkladığı verilere göre, Çin’de havası en kirli şehirlerinden başkent Pekin’e gelen yabancı turist sayısı ilk 7 ayda 2,36 milyon kişi oldu ve bu rakam geçen yıla oranla yüzde 5,9 azaldı.
Çin medyasının haberinde, yabancı turistlerin Çin’de dil bariyerleriyle karşılaştığını söyleyen yabancı turizm acentelerinin yetkilileri, bu sıkıntının özellikle Çin’in küçük şehirlerinde arttığını ifade ediyor. Buna örnek olarak ise Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi’nin Guilin şehri ve Tibet’in kasabaları gösteriliyor.

İnternet üzerinden hizmet veren bir Alman turizm acentesinin yetkilisi Judith Heinrich de, Almanların Çin’e gitmemesinin ana nedeninin hava kirliliği ile Çin parası Yuan’ın dolar karşısında değerlenmesi olduğunu söyledi.
Bu arada Perşembe günü Pekin’de 2 gün süren ilk Dünya Turizm Şehirleri Federasyonu fuarına yerli ve yabancı 240 turizm acentesi katıldı ve turizm fırsatları görüşüldü.

ÇİNLİ TURİSTLER, YABANCI TURİSTLERDEN DAHA FAZLA HARCIYOR

Çin Turizm Akademisi’nin raporuna göre, bu yılın ilk yarısında yurtdışına giden Çinli turistlerin harcadığı para, yancı turistlerin Çin’de harcadığından 47 milyar dolar daha fazla. Bunun da Çin’in en büyük turizm ticaret açığı olduğunu ortaya koyduğu kaydedildi.
Ekonomik gelişmeye paralel olarak artan gelirleriyle yurtdışındaki farklı mekânları görmek isteyen ve bunun modaya dönüştüğü Çin’de, geçen yıl 98 milyon Çinli yurtdışına çıkmış ve harcamaları 120 milyar dolara ulaşmıştı. Yurtdışına giden Çinli turist sayısının 2013’te yüzde 18 artığı da kaydedildi.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 984 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim