• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Marmaris'te 'beach club' eylemi

Marmaris'te 'beach club' eylemi
Marmaris'te bir grup vatandaş, ilçedeki bazı plajların "beach club" adı altında özel şirketler tarafından işletilmesini ve sahili kullanmak isteyenlerden "ayak bastı parası" adı altında ücret alınmasını protesto etti.
 
Sosyal medya üzerinden örgütlenerek İçmeler Sahili'nde bir araya gelen vatandaşlar, "Plajlar halkın kullanımına açıktır, hiçbir şekilde engellenemez", "Kıyılar bizim, işgale son", "Havlunu kap gel" gibi yazılar bulunan pankartlar taşıyarak kıyı boyunca yürüdü.
      
Sahilde kapatılan alanları gazetecilere gösteren eylemcilere, bazı tatilciler de destek verdi. Destekçilerden bir kısmı eylemcilerle birlikte yürüyerek tepkisini gösterdi.
 
İçmeler'deki bir plajda talep edilen ücreti vermediği için darbedildiği ileri sürülen akademisyen Necmi Buğdaycı da eylemciler arasında yer aldı. Buğdaycı, gazetecilere yaptığı açıklamada, sahillerin gerek oteller, gerekse de 'beach club' adı verilen işletmeler tarafından işgalinin artarak sürdüğünü savundu.
      
Yaşadığı olayı anlatan Buğdaycı, "İşletmenin kafe kısmında bir şeyler yiyip içtikten sonra plaja geçmek istediğimde 'giriş parası' istenmişti. Sahile havlu sererek oturmak istediğimde plaj görevlisi tarafından kaba bir şekilde yerimden kaldırıldım. Benim yaşadığım bireysel bir olaydı. İşletmecilerin tutumunu dava konusu yaptım" dedi.
 
Bu bireysel olayların dışında kıyıların halkın kullanımına kapatılmasının herkesi ilgilendiren bir sorun olduğunu ifade eden Buğdaycı, mevcut durumun hiç kimseyi tatmin etmediğini öne sürdü. Buğdaycı, "Yasalar uygulanarak bu duruma son verilmesi gerekiyor. Yasa, "Kıyılar halkın eşit ve ücretsiz kullanımına açıktır, kimse kıyıları kapatamaz" diyor. Öncelikli talebimiz bu yasanın uygulanması" diye konuştu.Eylemciler, plajların kiralaya verilmesi uygulamasına son verilmesi için imza kampanyası başlatacaklarını ve ardından yargıya başvuracaklarını kaydetti. Polis ekiplerinin güvenlik önlemleri aldığı eylem, olaysız bir şekilde sona erdi.
      
Geçen hafta da benzer bir eylem yapan grup üyeleri, turistlerin yattığı şezlonglar arasına havlularını sererek oturmuştu.
Bu haber toplam 1168 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim