• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

İncekum Plajı yoğun ilgi topluyor

İncekum Plajı yoğun ilgi topluyor
Marmaris'te orta gelir grubunun akınına uğraması ve Hawaii plajlarına benzerliği ile "Orta direğin Hawaii'si" olarak adlandırılan İncekum'a, sadece traktörle gidilebiliyor.
İlçe merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Çamlı Mahallesi'nde  bulunan ve altın sarısı kumlarının inceliği nedeniyle ''İncekum'' ismi verilen  plaj, bu sezon da binlerce misafiri ağırlıyor. Yöre halkının günübirlik tatil  için ilk tercihleri arasında yer alan İncekum'a gidenler, çam ağaçlarının altında  oturup, bir kaç adım sonra turkuaz rengindeki berrak suda yüzme fırsatını  yakalıyor. Ayrıca, öğlen saatlerinden itibaren koya yanaşan tur tekneleriyle  gelen çok sayıda turist de İncekum'un tadını çıkartıyor.
 
Çamlı Mahallesi Muhtarı Kerim Ekinci, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, İncekum'un daha önce köy muhtarlığı tarafından işletildiğini, ancak  Büyükşehir Yasası ile Çamlı'nın mahalleye dönüşmesi nedeniyle bu imkanı  kaybettiklerini söyledi.
 
 Mahalle muhtarlıklarının bu tür ticari faaliyetlerde bulunamadığına  işaret eden Ekinci, bunun üzerine Çevre ve Orman Bakanlığının plajı, ihaleyle  yıllığı 225 bin liradan kiraya verdiğini kaydetti.
 
 İncekum'un yüksek fiyata kira verilmesinin, plaja giriş ücreti ve  hizmetlerin pahalanacağı düşüncesine neden olduğunu ifade eden Ekinci,  "Beklediğimizin aksine, giriş ücreti kişi başı 5 lira olarak belirlendi. Fiyatın  uygun olması nedeniyle bu yıl da çok sayıda kişi plaja geldi. Eylül ayı olmasına  rağmen hala plajda yoğunluk yaşanıyor" dedi.
 
 İncekum'u genellikle orta ve alt gelir düzeyine sahip yerli halkın ve  bölgeye misafirliğe gelen vatandaşların tercih ettiğini anlatan Ekinci, bundan  dolayı İncekum'un "gariban plajı"  ve "orta direğin Hawaii'si" gibi isimlerle  anıldığını dile getirdi.
 
 Ekinci, plajın özel bir şirkete kiraya verilmiş olmasına rağmen  mahallelerine katkısının devam ettiğini vurgulayarak, "Plaja gitmek için her gün  yüzlerce kişi mahallemizden geçiyor. Misafirlerimize, ürettiğimiz ürünlerden  satıyoruz. Ayrıca birçok kişi de buradaki restoranlarda yemek yiyor" diye  konuştu.
 
 - Sadece traktörle gidilebiliyor
 
 İncekum Plajı'na gitmek isteyenlerin, Marmaris-Gökova karayolunun 13.  kilometresinden sonra Çamlı Mahallesi'ne giriş yapması gerekiyor. Çamlı'nın  içerisinden geçtikten ve asfalt yoldan yaklaşık 5 kilometre daha gidildikten  sonra plajın bulunduğu koyun girişine ulaşılıyor. Araç girişine izin verilmeyen  plaja sadece, taşımacılıkta kullanılan traktörlerle gidilebiliyor. Ziyaretçiler,  giriş ücretini ödedikten sonra sıradaki traktörün römorkuna binerek, kısa bir  yolculuğun ardından İncekum'a ulaşıyor.
 
 İsteyenler, çam ve zeytin ağaçlarının gölgesine hasır ya da  kilimlerini sererek otururken, kimileri de kumsaldaki şezlonglara uzanıyor.  Genellikle kahvaltı ve öğlen yemeği için plajı tercih eden ziyaretçiler, dibi  görünen denize girerek serinliyor. Denizde yüzmekten yorulan yetişkinler ağaç  gölgelerinde dinlenirken, çocuklar ise plaja adını veren ince kumlarla oynuyor.
 
Bu haber toplam 1263 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim