• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

“Yükselen yıldız geç kalmadan yerinizi alın”

“Yükselen yıldız geç kalmadan yerinizi alın”
Kentsel dönüşüm ile mütekabiliyet yasalarının ve düzenlemelerinin yürürlüğe girmesi inşaat sektörüne taze kan girmesini sağlayacak” dedi.

 

Türk-Körfez Gayrimenkul Yatırım ve İşbirliği Kongresi’nin gala yemeği Metropol İstanbul’un ev sahipliğinde 5 Aralık akşamı Adile Sultan Yalısı’nda düzenlendi. Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Körfez ülkelerinden 200’ün üzerinde yatırımcının hazır bulunduğu gala yemeği konuşmasında Türkiye’nin global ekonomide yükselen yıldız olduğuna dikkat çekerek “Türkiye’de geç kalmadan yerinizi alın” dedi. Çalık GYG Genel Müdürü Doç. Dr. Feyzullah Yetgin ise yaptığı konuşmada “Son 5 yılda Türkiye'ye gelen direkt yabancı yatırımları içerisinde Orta Doğu sadece %13 oranında. Yeni yasa ile birlikte bu oranın artacağını düşünüyorum. 
 
250 metre uzunluğuyla Avrupa’nın en yüksek binalarından biri olacak kulesi, rezidans blokları,200 bin metrekare inşaat alanına sahip 2 katlı alışveriş kompleksi üzerinde bulunan 400 metre uzunluğunda lüks bir alışveriş caddesinden oluşan Metropol İstanbul, Türk-Körfez Gayrimenkul Yatırım ve İşbirliği Kongresi’nin gala yemeğine ev sahipliği yaptı. 5 Aralık 2012, Çarşamba akşamı Adile Sultan Yalısı’nda düzenlenen gala yemeğine Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, VARYAP Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Çalık Holding İnşaat Grubu Başkanı Ahmet Taçyıldız ve Körfez bölgesinden yatırımcılar ile gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri katıldı. Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, yemekte yaptığı konuşmada Türkiye’nin dünya ekonomisinde yükselen bir yeri olduğuna dikkat çekti. Çalık, “Global ekonomide Türkiye yükselen bir yıldız konumunda. Yatırımcıların geç kalmadan yerini alması gerekiyor. Körfez bölgesindeki yatırımcılarla ülke olarak işbirliklerimizin artacağını düşünüyorum.” dedi.
 
Gayrimenkul sektörünün Türkiye’de hızla büyüyen ve gelişen, yıldız sektör konumunda olduğunu belirten Çalık, “Ekonominin itici güçlerinden biri olan sektörün gayrisafi milli gelirimiz içindeki katkı payı %6’lar civarında ve 2023 planları çerçevesinde bu oranın %11-12’lere ulaşması bekleniyor. Dolayısıyla halen doyum noktasına ulaşmamış bu sektör ülkemiz adına büyük fırsatlar ve potansiyel barındırıyor” dedi.
 
Körfez bölgesinin Türkiye’ye ilgisi artacak
 
Çalık GYG Genel Müdürü Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, gala yemeğinde yaptığı konuşmada Körfez bölgesindeki gayrimenkul yatırımcılarının Türkiye’ye ilgisinin artacağına dikkat çekti. Türkiye’nin giderek gelişen ekonomisi, istikrarlı büyümesi ve lider karakteriyle doğuyla batıyı birleştiren bir konuma sahip olduğuna dikkat çeken Yetgin, “Mütekabiliyet yasasının Türkiye’nin marka değerini arttıracak bir girişim olduğu açıktır. Yasa ile birlikte Ortadoğu ve Arap ülkelerinde önemli bir kaynağı Türkiye’ye taşıyacaktır. Son 5 yılda Türkiye'ye gelen direkt yabancı yatırımları içerisinde Orta Doğu sadece %13 oranında. Yeni yasa ile birlikte bu oranın artacağını düşünüyorum. Kentsel dönüşüm ile mütekabiliyet yasalarının ve düzenlemelerinin yürürlüğe girmesi inşaat sektörüne taze kan girmesini sağlayacak. Son dönemde uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından Türkiye’nin notunu yatırım yapılabilir olarak belirlemesiyle ülkemize giren küresel sermayenin de artması bekleniyor. Yüksek not, ekonomik büyümemizi de destekleyecek, faiz oranlarının düşmesine yardımcı olacaktır.” diye konuştu.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1337 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim