• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Nesli Tükenen Hayvanlar Ölümsüzleştiriliyor

Nesli Tükenen Hayvanlar Ölümsüzleştiriliyor
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, telef olan koruma altındaki yaban hayvanlarını tahnit çalışmasıyla gelecek nesillere taşıyor

Bölgede yaklaşık 10 yıllardır doğada yaralanan ve hasta düşen yaban hayvanlarının tedavisini gönüllü olarak üstlenen Doç. Dr. Aslan, yaban hayvanlarını iyileştirmeye devam ediyor. Aslan, bölgede bilinçsiz vatandaşlar tarafından vurulan, duyarlı kişilerce getirildikleri merkezde tedaviye cevap vermeyerek telef olan ya da doğada ölü bulunan yaban hayvanlarını tahnit çalışmasıyla gelecek nesillere taşıyor. Şu ana kadar nesli koruma altında olan vaşak, kartal ve sakallı akbabanın da aralarında bulunduğu 10 tür yaban hayvanına tahnit işlemi uygulayan Doç. Dr. Aslan, doldurduğu bu hayvanlar için bir müze açmayı planlıyor.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Lokman Aslan, onlarca çeşit yaban hayvanını tedavi edip doğaya bıraktıklarını ifade ederek, tedavi sırasında kurtaramadıkları bazı hayvanlara tahnit çalışması uyguladıklarını belirtti. Şimdiye kadar vaşaktan sakallı akbabaya kadar birçok hayvanı doldurduğunu ifade eden Doç. Dr. Aslan, "Açmayı planladığım hayvan müzesinde doğal ortam oluşturup bu hayvanları sergileyeceğiz. Sergilerken de içinde o hayvanın türü, yaşam şekli ve ne şekilde öldüğü hakkında çeşitli bilgiler bulunacak. Böylece hem halkımızı bilinçlendireceğiz hem de yaban hayvanlarını sergilemiş olacağız. Gönüllü olarak 10 yıldan beri yaban hayvanlarının tedavisi ve doğaya kazandırılması için ekibimle çaba göstermekteyim. Yaban hayvanlarını önemsiyoruz. Yaban hayvanlarının ölüsünü atmak yerine, içlerini doldurarak elimizden geldiğince en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz" dedi.

bbb.jpeg

Tahnit işlemi uyguladığı hayvanların arasında Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde köylülerce yaralı bulunan ve YYÜ Yaban Hayvanları Koruma Merkezi bünyesinde tedavi edilirken ölen vaşağın da bulunduğunu söyleyen Aslan, "Bütün imkanlarımızı seferber etmemize rağmen kurtaramadığımız vaşağı da tahnit çalışmasıyla ölümsüzleştirdik" şeklinde konuştu.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 2447 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim