• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Üsküdar Sahili Yenilecek

Üsküdar Sahili Yenilecek
Üsküdar Belediye başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar’ın estetiğine uygun olarak bacaların bazılarının traşlanacağını ifade ederek Üsküdar sahilinde değişimin sinyallerini verdi.

Marmaray’ın Anadolu Yakası’da ilk istasyonu olan Üsküdar’da bacalar çirkin görüntü oluşturduğu gerekçesiyle traşlanacak.Olası kazada stasyondaki gaz veya dumanın tahliyesi için yapılan bacalar estetik ve şehrin silüetine uygun olarak yeniden tasarlanacak.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Marmaray İstasyonu üzerine yükselen bacaların projede yer alması nedeniyle konulduğunu, ancak baca sistemlerinin görüntü kirliliği oluşturduğunu belirtip, kısmen tıraşlanacağını söyledi. Türkmen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılacak çalışma sonucunda bacaların estetik ve şehrin siluetine uygun olarak yeniden tasarlanacağını ifade etti.

uskudar1-002.jpg

Silüete uygun hale getirilecek

Marmaray Projesi doğrultusunda, Üsküdar Avrupa ve Asya kıtalarını birbirine bağlayan Marmaray’ın Üsküdar Meydanı’ndaki çıkış noktasına baca binaları yapılmıştı. Deprem anında tsunami, büyük patlama ve yangın kazalarında tahliye ve önleme amacıyla yapılan baca yapıları, Üsküdar Meydanı’nın  görünümünü de değiştirdi.

Olumsuz görüntünün değiştirilmesi için Üsküdar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi birlikte çalışma yürütecek. Üsküdar esnafıyla gerçekleştirilen toplantıda konuya ilişkin bilgi veren Türkmen, “Üsküdar’ın estetiğine uygun olarak bu bacalar bazıları tıraşlanacak, bazıları da siluete uygun hale getirilecek. Bununla ilgili bir hazırlık içerisindeyiz” dedi.

Öte yandan, Boğaz kenarındaki yalılardan emlak vergisi alabilmek için TBMM nezdindeki girişimler sonucunda yasanın çıkarıldığını belirten Türkmen, “Milyonlarca dolar değerindeki konutların emlak vergisi ödememesi anlamsızdı. Yasa çıkarıldı. Artık biz de metrekare büyüklüğüne göre vergi hesaplamalarını çıkarıyoruz. Emlak vergisi almaya başlayacağız” diye konuştu.

Bu haber toplam 607 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim