• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Metrobüsün kalbi 15 günlüğüne durdu

Metrobüsün kalbi 15 günlüğüne durdu
Metrobüs istastyonlarının en yoğunu olan Mecidiyeköy durağına iki erişim yolundan biri olan alt geçit 15 gün süreyle geçici olarak kapatılıyor.

Metrobüs hattının en yoğun istasyonlarından biri olan Mecidiyeköy Metrobüs istasyonunda Peron alanının genişletilmesi, yürüyen merdiven ve asansör montajının yapılıp Ramazan Bayramına yetiştirilebilmesi için mevcuttaki iki erişim yolundan biri olan alt geçit bugün sabah 06.00’dan itibaren 15 gün süre ile kapatıldı.

Bu süre içinde  yolcular; Metrobüs Mecidiyeköy istasyonuna erişimi 100 metre ilerideki mevcut yaya üst geçitten sağlanacak. İstasyon erişiminde problem yaşanmaması için yaya üst geçit merdivenlerinin genişliği iki katına çıkarıldı. Yayaların karşıdan karşıya geçişleri kesintisiz hale gelecek.

Bu çalışma ile mevcutta 5 metre olan Metrobüs istasyonu yaya peronu genişliği 8 metreye çıkarılacak.  Proje kapsamında mevcut altgeçidin altına yapılacak olan 8 metre genişliğindeki yeni yaya alt geçidi ile Transfer Merkezi-Metrobüs İstasyonu-Metro İstasyonu arasında entegrasyon sağlanacak.

VAPUR VE İETT'DE İNDİRİM BAŞLADI

Ayrıca bölgede Mecidiyeköy Viyadüğü ve araç yolları sebebiyle yayalar için sıkıntılı bir durum olan karşıdan karşıya geçişler kesintisiz hale gelecek. Yaya altgeçidinde engelli vatandaşlar için asansör konulacak.

Mecidiyeköy Metrobüs İstasyonundaki yoğun yaya talebini karşılamak için mevcutta 4 metre olan yaya merdiveni haricinde; biri inişe, biri çıkışa çalıştırılmak üzere 2 adet yürüyen merdiven konulacak.

Metrobüs İstasyonu Metro Bağlantı altgeçidi arasında da hem asansör hizmet verecek hem de 2 adet daha yürüyen merdiven konulacak ayrıca sabit merdivende olacak. Altgeçidin tüm önemli çıkışlarında da yürüyen merdiven olacak. Mevcut yaya altgeçidi altında Mecidiyeköy Metro İstasyonuna doğru 8 metre genişliğinde yapımına devam edilen altgeçit bağlantısında, yürüyen bantlar ile yaya konforu arttırılacak ve yoğun talep karşılanacak.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1454 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim