• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Yıldırım, Konya Mavi Treni'ni uğurlayacak

Yıldırım, Konya Mavi Treni'ni uğurlayacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yarın Alsancak Gar'ında saat 19.30 düzenlenen törenle Konya-İzmir-Konya hattında Konya Mavi Treni'ni ilk seferine uğurlayacak.

TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yol yenilemeleri yapılan Konya-İzmir-Konya hattına Konya Mavi Treni adlı yeni bir tren sefere konuluyor. Her iki ilden saat 20.00'da kalkacak tren, İzmir-Manisa-Uşak-Afyon ve Konya güzergahını izleyecek. Tren klimalı 4 pulman, 1 kuşetli, 1 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşuyor.

Konya Mavi Treninin ilk seferi nedeniyle, yarın Alsancak Garı'nda Bakan Yıldırım'ın katılacağı tören düzenlenecek ve bu törenden telekonferans sistemiyle Konya Garı'na bağlantı sağlanacak.

Toros Ekspresi ise aynı tarihten itibaren Adana-Eskişehir-Adana arasında yolcu taşımaya başlayacak. 5 pulman vagondan oluşan Toros Ekspresi, Adana'dan 07.05, Eskişehir'den ise 07.20'de hareket edecek.

TCDD ayrıca yakın kentler arasında demiryolu taşımacılığını artırmak amacıyla bölgesel trenler de sefere koydu. Bu kapsamda İzmir-Uşak hattına yeni bölgesel tren sefere konuldu. Ayrıca, Basmane-Denizli hattına bir adet daha yerli üretim ''Anadolu'' adlı dizel motorlu ünite (DMU) hizmete verilerek, sefer sayısı 6 gidiş 6 dönüşe çıkarıldı. Yine, Denizli-Söke, Nazilli-Söke, Denizli- Nazilli parkurlarında işleyen bölgesel trenlerin sefer sayısı da artırıldı.

TCDD, bayram dolayısıyla yolcu talebini karşılamak için de bir dizi tedbir aldı. İzmir Mavi, Karesi Ekspresi, İç Anadolu, Çukurova ve 4 Eylül Mavi, Doğu ve Güney/Vangölü Ekspreslerinin teşkilatlarına vagon ilaveleri yapıldı, ayrıca bayram süresince Kütahya-Balıkesir hattına bölgesel tren sefere konuldu.

Ayrıca, Marşandiz köprüsünün yenilenmesi nedeniyle bir süredir Sincan'dan hareket eden Yüksek Hızlı Trenler (YHT) ile Karesi ekspresi Ankara Gar'dan kalkarken, Eskişehir'e kadar işleyen İzmir Mavi Treni ise İzmir-Ankara hattında işlemeye başlayacak.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1520 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim