• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Arkas Holding, güç için sermaye artırdı

Arkas Holding, güç için sermaye artırdı
Arkas Holding, büyüyen iş hacmi ve Marmaray’ın devreye girmesiyle demiryolu taşımacılığında yapılacak yatırımlar çerçevesinde sermaye artırımı kararı aldı.

 

Arkas Holding, büyüyen iş hacmi ve Marmaray’ın devreye girmesiyle demiryolu taşımacılığında yapılacak yatırımlar çerçevesinde sermaye artırımı kararı aldı.

 

Arkas Holding Başkanı Önder Türkkanı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada mevcut ödenmiş sermayenin 46 Milyon liradan 190 milyona kadar artırılacağını ve artış işleminin 31 Aralık 2012′ye kadar tamamlanacağını ifade etti.

 

Yeni döneme hazırlık

 

Denizyolu taşımacılığında Türkiye merkezli, Akdeniz ve Karadeniz ülkelerinin de yer aldığı büyük bir yapılanmayı sürdürdüklerini ifade eden Türkkanı, Marmaray ile birlikte Türkiye’nin kalbinde yer aldığı bir Avrupa–Asya eksenli demiryolu taşımacılığının ivme kazanacağına dikkat çekti.

 

Marmaray’ın devreye girmesi ile lojistik faaliyetlerin bir üst lige çıkacağını söyleyen Türkkanı, grup olarak İzmit ve Mersin’de yapımına başladıkları demiryolu terminallerini tamamlayacaklarını ve eş zamanlı olarak 1000 vagona ulaşan demiryolu filosu için lokomotif alımlarını gerçekleştireceklerini belirtti. Bunun için ilgili kanunun kısa sürede yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Şirket özkaynaklarını artırmak suretiyle yeni döneme daha da hazırlıklı gireceklerini söyleyen Türkkanı, “Bu sermaye artırımı ülkemize, lojistik sektörünün geleceğine ve Arkas çalışanlarına olan güvenin ifadesidir ” dedi.

Arkas Holding şirketlerinin 2012 cirosunun 4 milyar TL olması beklenirken; bunun önemli bir kısmının döviz girdisi sağlayan hizmet gelirlerinden oluşuyor.

 

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1441 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim