• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Hızlı tren garı ihalesi iptal edilebilir

Hızlı tren garı ihalesi iptal edilebilir
TCDD ikincisini düzenlediği ve YİD modelinin uygulanacağı Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı İhalesi’ne 10 firmanın şartname almasına karşın, tek teklifi Limak İnşaat-Kolin İnşaat-Cengiz İnşaat konsorsiyumu verdi.

 

Ankara Hızlı Tren Garı

 

TÜRKİYE Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) ikincisini düzenlediği ve yap-işlet-devret (YİD) modelinin uygulanacağı Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı İhalesi’ne 10 firmanın şartname almasına karşın, tek teklifi Limak İnşaat-Kolin İnşaat-Cengiz İnşaat konsorsiyumu verdi.

 

Gerekli incelemeler ve değerlendirmeler yapıldıktan sonra işletim süresi teklifinin yer aldığı zarfın açılacak ancak tek teklif gelmesi sebebiyle bu ihalenin de iptal edilebileceği belirtiliyor.

 

Komisyon başkanlığını TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman, bugüne kadar havaalanlarının yapımında uygulanan YİD modelinin ilk kez bir demiryolu projesinde uygulandığını belirterek, projenin başarıyla gerçekleştirilmesi durumunda YİD modeli bundan sonraki projelerde de uygulanacağını söyledi. Tek teklifin geldiği ihalenin şartnamesi gereği inşaat süresinin 2 yılı geçemeyeceğini ifade eden Duman, gerekli incelemeler ve değerlendirmeler yapıldıktan sonra işletim süresi  teklifinin yer aldığı zarfın açılacağını kaydetti.

 

Sektör kaynakları, Ulaştırma Bakanlığı’nın talebi doğrultusunda bu ihalede de yolcu garantisinin devam ettiğini kaydederek hem garantinin devam etmesi hem de tek teklif bulunması sebebiyle bu kez de ihalenin iptal edilebileceğini kaydettiler.

 

İKİ KATI OTEL

 

· Ankara Hızlı Tren Garı, 21 bin 600 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek.

 

· Günde 50 bin, yılda 15 milyon yolcu kapasitesine sahip garın zemin katında yolcu dinlenme salonları ve büfeler bulunacak.

 

· Garın iki katına 5 yıldızlı otel yapılacak

 

· Proje, hız ve dinamizmi simgeleyecek ve uzay üssü görünümünde olacak.

 

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 2064 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim