• BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Yıldırım: Raylı sistem 250 kilometreye çıkacak

Yıldırım: Raylı sistem 250 kilometreye çıkacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray projesinin uluslararası ulaşım entegrasyonu açısından oldukça önemli olduğunu söyledi ve “Birkaç yıl içerisinde İstanbul’daki raylı sistem 250 kilometreyi aşmış olacak” dedi.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray projesinin uluslararası ulaşım entegrasyonu açısından oldukça önemli olduğunu söyledi. Çin’den kalkan İpekyolu treninin Asya ile Avrupa’yı, İstanbul boğazının altından geçip Londra’ya kadar devam edeceğini anlatan Yıldırım, “O yüzden dünya bu projeyi dikkatle izliyor” dedi. Marmaray’ın Kadıköy-Üsküdar hattında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Yıldırım, “Marmaray, Kadıköy-Kartal hattı, birkaç sene sonra açılacak Ümraniye-Çekmeköy-Sarıgazi hattı, Taksim-Yenikapı bağlantısı, Başakşehir’e uzanan hat, Bakırköy’den Yenibosna’ya giden hatlar olmak üzere birkaç yıl içinde İstanbul’daki raylı sistem 250 kilometreyi aşacak” dedi.
 
Kadıköy-Üsküdar arasındaki hattı personel taşıyan bir vagonla ilk kez geçen Yıldırım, buradaki şantiyeye gelmeden önce incelediği Ankara-İstanbul hızlı tren hattındaki çalışmalar için şu bilgileri verdi: “Ankara-İstanbul hızlı tren hattının ikinci bölümü olan  Eskişehir-Sapanca-Köseköy arasını inceledik. Hat yaklaşık 155 kilometre. Zor bir arazi. Şu andaki çalışmalar program  dahilinde ileriliyor ve 29 Ekim 2013 için bir sıkıntı görünmüyor.”
 
Hızlı trene göre hatlar
 
Köseköy-Gebze arasındaki iki hattın tamamen kaldırılıp hızlı trene göre  yeniden yapıldığı bilgisini veren Yıldırım, “Bir de üçüncü hat ilave ediliyor.  Orada da toprak işleri yüzde 85 oranında bitti. İşin toplamda yüzde 20’si tamamlandı” ifadesini kullandı. Hattın üçüncü kesiminin de Marmaray olduğunu hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu: “Gebze’den başlıyor Halkalı’ya kadar devam ediyor. Marmaray da kendi  içinde ikiye ayrılıyor. Bir tanesi içinde bulunduğumuz Ayrılık Çeşmesi’nden  Yenikapı’ya devam eden, yaklaşık 14 kilometrelik, hem boğazın altından giden hem  de yerin altından giden iki tane tünel var. Batırma tünel ve yer altı tünelleri.  Burada da üst yapı çalışmaları yıl başında başlamıştı. Şu anda hatta Üsküdar’a  kadar vagonla gidip buradaki çalışmaları göreceğiz. Ondan sonra da müteahhitler  ve demir yollarıyla genel bir değerlendirme yapacağız.”
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1564 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim