• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Torbalı'ya da raylı sistem müjdesi

Torbalı'ya da raylı sistem müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB), Aliağa-Menderes Banliyösü’nü Torbalı’ya uzatacak 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki Develi, Tekeli ve Pancar istasyonları için yapım ihalesi gerçekleştirdi.

 

İstasyonlar yaya alt geçitli, asansörlü ve yürüyen merdivenli olacak. İhalenin yasal sürecinin ardından başlayacak olan çalışmalar sonunda Aliağa-Menderes hattı Torbalı’ya kadar uzatılmış olacak.
 
Verilen bilgilere göre, TCDD ile imzalanan protokol gereği yaklaşık 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki beş istasyon ve yedi karayolu üst geçidi için projelerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapım ihalelerini etap etap gerçekleştirdiği belirtildi. Büyükşehir Belediyesi'nin temmuz ayında hat üzerindeki toplam beş istasyondan Torbalı ve Tepeköy istasyonlarının ihalesini gerçekleştirdiği bildirilirken, 31 Ağustos 2012 tarihinde de Develi, Tekeli ve Pancar istasyonları için ihale yaptığı kaydedildi. Yetkililer, istasyonların yapımının ihalenin sonuçlandırılıp yer tesliminin yapılmasının ardından, 16 ayda tamamlanacağını belirtti.
 
İstasyonların 210 metre boyunda, alt bilet hollü, yaya alt geçitli, asansör ve yürüyen merdivenli olarak projelendirildiği bilgisi verilirken, 10 firmanın ihaleye katılım için dosya aldığı, 6 firmanın da teklif verdiği kaydedildi.
 
Aliağa-Menderes Banliyö sistemi olan İZBAN’a yapılacak ilave hat kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumaovası istasyonundan sonra Develi, Tekeli, Pancar, Torbalı ve Tepeköy’de olmak üzere toplam beş istasyon yapılacak. Ayrıca Menderes Gölcükler’de karayolu üst geçidi, Cumaovası’nda kısmi alt geçidi, Develi’de karayolu üst geçidi, Tekeli’de karayolu üst geçidi, Pancar’da karayolu üst geçidi, Torbalı Kuşcuburnu’nda karayolu üst geçidi, Torbalı’da karayolu üst geçidi ve Tepeköy’de karayolu üst geçidi inşa edilecek. Yine Tepeköy’de vatandaşların karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçişlerini sağlamak üzere asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya üst geçidinin yapımı gerçekleştirilecek.
 
Büyükşehir Belediyesi’nin TCDD ile yaptığı protokole göre, istasyon yapımları ve karayolu alt-üst geçitleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilirken, Cumaovası’ndan Torbalı’ya kadar mevcut tek hat demiryolu ise TCDD tarafından çift hatta çıkarılacak. Hattın koruma duvarlarının yapımı, sinyalizasyon ve elektrifikasyon sistemlerinin Aliağa-Cumaovası hattına uyumlu bir şekilde Torbalı Tepeköy’e kadar uzatılması yine TCDD tarafından yapılacak. İlave hattın devreye girmesiyle Aliağa’dan ve kent merkezinden binen yolcular Torbalı’ya kadar güvenli, hızlı, kesintisiz ve konforlu yolculuk olanağına kavuşacak. Selçuk, Bayındır, Tire ve Ödemiş yolcuları da Torbalı’dan itibaren İzmir merkezine ve oradan da Aliağa’ya kadar raylı sistem ile yolculuk yapabilecek.
 
İBB, teklif veren firmaları ise, "N. Doğuş İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti., Barankaya İnşaat AŞ iş ortaklığı, Yapı Proje Merkezi Tic. ve San. AŞ, Anıt Yapı İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti., Caser İnşaat ve Tic. AŞ, Erka İnş. Plan Proje ve Taah. Tic. - Erol Karakurt, Teknoen Müh. İnş. Ltd. Şti. - Hasan Ufuk Özışık Ortak girişimi" olarak açıkladı.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1807 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim