• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Bakımları yaparsak Türkiye’de ‘ray’ üretiriz

Bakımları yaparsak Türkiye’de ‘ray’ üretiriz
Alstom Güney Avrupa ve Orta Doğu Sorumlusu Gianluca Erbacci, Türkiye’de hızlı tren, metro ve tramvayların bakım ve sinyalizasyon ihalelerine talip olduklarını belirterek, “Kazanırsak Türkiye’de üretim yaparız”dedi.

 

BERLİN’deki Tren Fuarı Innotrans’a katılan dünyanın en büyük demiryolu üreticilerinden Alstom’un Türkiye Genel Müdürü Arda İnanç ile Güney Avrupa ve Ortadoğu Sorumlusu Gianluca Erbacci, bu sektörde Türkiye’nin yakın bir gelecekte bölgesinde lider olabileceğini söyledi. Gianluca Erbacci, Alstom’un 1950’li yıllarda TCDD’ye lokomotif temin ederek Türkiye pazarına girdiğini ve o zamandan beri Türkiye’de ki faaliyetlerini artarak devam ettirdiğini hatırlatarak “Türkiye’de çok hızlı tren, metro, hafif metro, tramvay bakım ve sinyalizasyon ihalelerine Alstom Transport Türkiye olarak gireceğiz.
 
Kazanmamız halinde Türkiye’de üretim yapılmasını planlıyoruz. Bu, Türkiye’nin demiryolu ve raylı sistem araçları üretim üssü haline gelmesi sürecini hızlandıracaktır” dedi.
 
Her ihaleye gireceğiz
 
Gianluca Erbacci, Türkiye’nin sektörde artık vazgeçilmez bir ülke haline geldiğini, özellikle Türk mühendislerinden fazlasıyla yararlandıklarını, büyüyen Türkiye’nin diğer Avrupa ülkelerine oranla ekonomide çok daha sağlıklı olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Dünyada demiryolu ulaşım sistemi giderek büyüyor. Biz yolcuyu ve konforunu ayrıca çevreciliğe önem veriyoruz. Türkiye son yıllarda parlayan ekonomisiyle çok dinamik ve istikrarlı bir pazar olmanın dışında yetenekli mühendisleri, giderek yükselen teknolojisi ve el emeğine gösterdiği kalite ve özenle fazlasıyla dikkatimizi çekiyor. Biz Türkiye’yi bölgesinde bir üretim üssü olarak düşünüyoruz. Bununla ilgili devletle çok iyi ilişkilerimiz ve temaslarımız oluyor. Ülkedeki her türlü demiryolu ihalesine giriyoruz ve gireceğiz. Olumlu sonuçlar alacağımıza hele dünyayı saran bu kriz sırasında fazlasıyla inanıyoruz.”
 
89 milyon Euro’luk sözleşme
 
ALSTOM  Türkiye Genel Müdürü Arda İnanç ise  Taksim-4. Levent metro altyapısı için 7.9 kilometrelik çift hatlı ray inşa ettiklerini, ayrıca elektrik uygulaması, sinyalizasyon ve iletişim ekipmanları ile birlikte 8 adet 4 araçlı ‘Metropolis’ metro seti sağladıklarına dikkat çekerek, İstanbul’da Bağcılar (Kirazlı)-İkitelli- Olimpiyat Köyü metro hattı için 20 adet ‘Metropolis’ metro tren saati sağladıklarını hatırlattı. Ağustos 2007’de sipariş edilen 20 ‘Metropolis’ metro dizisinin hizmete alınması öncesi tesislerinin yüzde 90’ının tamamlandığı bilgisini veren Arda İnanç, “Eskişehir- Balıkesir arasındaki demiryolu hattı için TCCD’nin ihalesini kazanıp bu hattın sinyalizasyon ve telekomünikasyon sistemlerini temin etmek üzere yaklaşık 89 milyon Euro tutarındaki sözleşmeyi bir yıl önce imzaladık” dedi.
 
www.UlasimOnline.Com

 

Bu haber toplam 1317 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim