• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Konya- Kayseri mesafesi kısalıyor

Konya- Kayseri mesafesi kısalıyor
Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Demiryolu Projesi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan, saatteki hızı 250 kilometreyi bulacak olan Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Demiryolu Projesi Karatay Belediyesi'nde yapılan toplantı ile tanıtıldı.
 
Programa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu'nun yanı sıra yüklenici firmanın elemanları ile vatandaşlar katıldı. Toplantıda yapılması düşünülen demiryolu projesinin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu yüklenici firmanın koordinatörü Çevre Mühendisi Çetin Çakır tarafından anlatıldı. ÇED raporunu halk ile paylaşan Çakır, projenin Konya'dan da geçtiğini belirterek, “Hem yolcu hem de yük taşıma amacıyla gidiş-geliş olmak üzere 2 ayrı hat olarak ve elektrikle çalışacak trenlerin hizmet verebileceği şekilde tasarlanan demiryolu projesi ana hat ve bağlantı hattı olmak üzere iki kesimden meydana gelmektedir. Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri ana hattı 582+613.29 kilometreden oluşuyor. Alanya-Antalya bağlantı hattının toplam uzunluğu ise 57+347.14 kilometre. Konya'dan geçecek olan hat, Seydişehir, Meram ve Karatay ilçelerinden geçerek Aksaray il sınırına ulaşacak. Yapılan demiryolu projesinin toplamdaki 213.500 kilometrelik kısmı ise Konya il sınırları içerisinden geçecek” dedi. 
 
Yapılacak olan sanat yapılarının türleri hakkında da bilgi veren Çakır, “Antalya-Kayseri arasında 82 adet tünel, 43 adet viyadük, 9 adette istasyon bulunacak. Alanya bağlantısında ise 20 adet tünel, 4 adet viyadük, 2 adet de istasyon yapılacak. Antalya-Kayseri arasında yapılacak olan bu istasyonların biri Seydişehir diğeri de Konya istasyonu olmak üzere Konya ili için 2 adet istasyon olmuş olacak. Bu projeyi yaparken bazı yerlerde hattın yerinin revizyon yapılması gerekiyordu. Konya'da iki yerde hattın gidişini değiştirerek revizyon yaptık. Bunlardan bir tanesi Seydişehir Cezaevi'nin olduğu yerdi, ikincisi de atış sahasının bulunduğu alandaydı. Buralarda hat bu mevkilerin içine girdiği için buraların dışından geçirmek zorunda kaldık. Bozdağ Yaban Hayatı Sahası'nın bulunduğu alanda da revizyon yapamadık. 
 
Burada bazı yerlerde viyadük ve tünel yöntemi ile hattı bu alandan geçireceğiz. Böyle birçok yerde hattımızın yerini değiştirdik” diye konuştu. Proje güzergahının seçilmesinde çeşitli nedenlerin olduğunu dile getiren Çakır, “Planlanan demiryolu hattı güzergahı seçilirken, yapım maliyeti, yapım süresi, çevre kirliliği, arazi kullanımı, proje kriterlerini karşılama, yapılabilirlik, bakım ve işletme zorluğu ve maliyeti göz önüne alınarak bu güzergahlar tercih edildi” ifadelerini kullandı. Projenin inşaat aşamasında ve işletme aşamasında olası çevresel etkilerinin olabileceğini dile getiren Çakır, “Şantiyelerde çalışacak olan personelden kaynaklanacak olan sıvı, katı atıklar. Kullanılacak olan ekipmanlardan kaynaklı egzoz emisyonları, kullanılacak ekipmanlardan kaynaklı gürültü oluşabilir. Hattın işletilmesi esnasında kullanılacak olan ekipmanların yıkama, bakım ve onarımından kaynaklanan atıklar da meydana gelebilir” dedi.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 2298 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim