• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Bursa hızlı tren projesinin töreni ertelendi

Bursa hızlı tren projesinin töreni ertelendi
Bursa Valisi Şahabettin Harput, bir süre önce, Bursa Hızlı Tren Projesi’nin kent merkezindeki ana istasyonunun temelinin 16 Aralık’ta atılacağını açıkladığını ancak TBMM’deki bütçe görüşmeleri nedeniyle törenin 23 Aralık’a ertelendiğini bildirdi.

 

Vali Harput, yazılı açıklamasında, Bursa için tarihi önem taşıyan ve vatandaşların da sabırsızlıkla bekledikleri, ”Yüksek Hızlı Tren” ile ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.
 
Daha önce, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılımıyla Bursa Hızlı Tren Projesi’nin kent merkezindeki ana istasyonunun resmi temel atma töreninin 16 Aralık’ta yapılacağını açıkladığını hatırlatan Harput, şunları kaydetti:
 
”Halen çalışmaları hızla fiilen yürüyen ve 16 Aralık’ta temel atılması planlanan söz konusu programla alakalı ufak bir değişiklik yapma ihtiyacı oldu. Şu an TBMM’de 2013 yılı bütçe çalışmaları devam ediyor. Bütçe çalışmalarının ayın 16′sında da devam edeceği ve temel atma törenine özellikle milletvekillerimizden hiçbirinin katılamayacağı gerçeği göz önüne alınarak bu programın 23 Aralık tarihinde yapılması kararlaştırılmıştır. Böylece 23 Aralık tarihinde yapılacak yüksek hızlı tren temel atma törenine hem Sayın Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç hem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım ve belki başka bazı bakanlarımızla beraber bütün milletvekillerimizin ve çok daha geniş bir katılımın da sağlanması mümkün olacak.
 
Bursa için böylesine önemli, değerli ve tarihi bir olay olan yüksek hızlı tren temel atma töreninin elbette güçlü bir törenle yapılması uygun olacaktı. Bu bakımdan törenin 23 Aralık’a ertelenmesi ihtiyacı doğmuştur.”
 
Bu haber toplam 1616 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim