• BIST 9693.46
  • Altın 2509.906
  • Dolar 32.5696
  • Euro 34.7707
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Demiryolu grevini iptal talebine mahkemeden ret

Demiryolu grevini iptal talebine mahkemeden ret
Frankfurt İş Mahkemesi, demiryolu makinistlerin başlattığı grevin Alman Demiryolu İşletmesi tarafından yapılan iptal talebini reddetti.
İş mahkemesi arabuluculuk girişiminin sonuca varılamaması sonrası Alman Tren Makinistleri Sendikası’nın GDL’in adımını yasal olduğuna hüküm vererek grevin geçici olarak devam edilmesine karar verdi.
 
GDL sendikasının şefi Claus Weselsky kararını memnuniyetle karşılarken, Almanya Demiryolları (DB) verilen kararın ardından Eyalet İş Mahkemesi’nde itiraz da bulunacağını duyurdu. DB’nin Personel Yönetim Kurul üyesi Ulrich Weber ARD televizyonuna verdiği demeçte, haftalarca süren görüşmelere rağmen kayda değer adım atamadık. Dünyada toplu pazarlıklarda taleplerin yüzde yüz yerine getirilmediğini, iki taraf uzlaşma araması gerektiğini savundu. 
 
 
VATANDAŞIN DESTEĞİ AZALIYOR
 
Makinistlerin Alman demiryolları Deutsche Bahn tarihinin en uzun grevi ülkede toplu ulaşımı felce uğrattı. Infratest dimap araştırma enstitüsünün ARD-Deutschland Trend kamuoyu yoklamasına göre GDL’nin iş bırakma eylemlerine vatandaşların desteği giderek azalıyor. Bundan dört hafta önce makinistlerin grevini anlayışla karşılayanların oranı yüzde 54 iken, bu haftaki ankette bu oran yüzde 46’ya geriledi. 
 
Uzmanlar 2007 yılındaki anketlerde, makinistlerin grevlerini anlayışla karşılayanların oranı yüzde 75’lerde olduğunu, son yapılan anketlerde iş bırakma eylemine olan desteğin giderek azaldığını belirtiyor. Ayrıca anketlerde Federal Hükümet’in ‘tek şirket tek sendika’ planına desteğin arttığı gözlemlendi. Vatandaşların ‘tek şirket tek sendika’ uygulamasına olan desteği 7 puan artarak yüzde 45’ yükseldiği bildirildi.
 
Sosyal Demokrat Partili (SPD) Federal Çalışma Bakanı Andrea Nahles’in hazırladığı yasa tasarısı ile bir işletmenin bünyesinde çok sayıda sendikalar toplu sözleşme konusunda fikir birliği sağlayamamaları durumunda en fazla üyesi olan sendika muhatap alınması, diğerlerin ise en büyük sendikanın yaptığı anlaşmaya razı olması hedefleniyor.
 
Bu haber toplam 1331 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim