• BIST 9679.82
  • Altın 2504.8
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8471
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Caf caflı tramvaylar dikkat mi dağıtıyor?

Caf caflı tramvaylar dikkat mi dağıtıyor?
Dış cephesi dikkat çekici ve abartılı reklam giydirilmiş tramvaylar seyir tehlikesi mi yaratıyor? İBB Meclisi Üyesi Avedis Kevork Hilkat bu konuyu yazılı soru önergesini İBB Meclisi'nde tehlikelere ve kazalara dikkat çekti.

Dış cephesine abartılı reklam giydirilmiş tramvayları İBB Meclis gündemine taşıyan Adalar Belediyesi ve İBB Meclisinin CHP’li Üyesi Avedis Kevork Hilkat yazılı soru önergesini İBB Meclisinde sözlü okuyarak olası tehlikelere ve kazalara dikkat çekti.

310 Üyeli İBB Meclisinin tek Ermeni asıllı Türk Vatandaşı olan CHP’li Üye Avedis KevorkHilkat önergesinde:“Tramvayların dış cephelerine, hatta camlarına ve kapılarına çeşitli ticari işletmelere ait reklamlar giydirilmiştir. Son günlerde de sıkça görülen, maksadını aşan ve abartılı olan bu giydirilmiş reklam uygulaması İstanbul trafiğinde sürücülerin ve vatandaşların dikkatini dağıtmaktadır. Bu durum olası can ve mal emniyetini de tehlikeye sokmaktadır” diyerek uyarıda bulundu.

CHP’li Hilkat,“Reklam giydirilmiş Tramvayların içinde seyahat eden vatandaşlarımızın görsel seyrini engelleyen, aracın içini karanlık hale getiren, yolcuların inecekleri durakları bile görmelerini imkânsız kılan bir durum vardır ortada” sözlerine de yer vererek vatandaşlara tramvay içinden rahatlıkla seyahat ve seyir hakkı sağlanmasını istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 2014 yılı Kasım ayı toplantılarında İBB Meclisinin CHP’li Üyeleri Avedis Kevork Hilkat, Sencer Demirel, Yavuz İren ve Ümit Yurdakul imzaları ile Başkanlık Makamına havale edilen yazılı soru önergesi şöyle: 

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığına

Konu: Toplu taşıma hizmetinde bulunan Tramvayların dış cephelerine reklam amaçlı, kendinden yapışmalı FİLM süslenmesi reklamları hakkında.

İstanbul ulaşımının önemli ayaklarından olan, günlük milyonları bulan yolcuları ile toplu taşıma yükünü üstlenen Tramvayların dış cephelerine, hatta camlarına ve kapılarına çeşitli ticari işletmelere ait reklamlar giydirilmiştir. Son günlerde de sıkça görülen, maksadını aşan ve abartılı olan bu giydirilmiş reklam uygulaması İstanbul trafiğinde sürücülerin ve vatandaşların dikkatini dağıtmaktadır. Bu durum olası can ve mal emniyetini tehlikeye de sokmaktadır.

Reklam giydirilmiş Tramvayların içinde seyahat eden vatandaşlarımızın görsel seyrini engelleyen, aracın içini karanlık hale getiren, yolcuların inecekleri durakları bile görmelerini imkânsız kılan bir durum vardır ortada. Özellikle camlara isabet eden bu filmlerin eskiden olduğu gibi Tramvayların camlarına asla giydirilmemeli ve vatandaşların araç içinden rahatlıkla seyahat ve seyir hakkı sağlanmalıdır. Ekte resimlerde de görüldüğü gibi olası kazaları meydana getirecek, İstanbul trafiğinde sürücülerin ve vatandaşların dikkatini dağıtacak, olası can ve mal emniyetini tehlikeye sokacak bu uygulamanın kaldırılmasını talep etmekteyiz. Önergemizin Başkanlık Makamına havale edilmesini saygılarımızla arz ederiz."


www.UlasimOnline.com

Bu haber toplam 2005 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim