• BIST 9530.47
  • Altın 2478.495
  • Dolar 32.4245
  • Euro 34.7679
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Samsunda Metrobüsten Vazgeçildi Tekkeköye Raylı Sistem Yapılacak

Samsunda Metrobüsten Vazgeçildi Tekkeköye Raylı Sistem Yapılacak
Samsunda Metrobüsten Vazgeçildi Tekkeköye Raylı Sistem Yapılacak : Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Gar ile Tekkeköy kavşağı arasına yapılması gündeme gelen metrobüs projesinin yerine raylı sistem yapılacağını açıkladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Gar ile Tekkeköy kavşağı arasına yapılması gündeme gelen metrobüs projesinin yerine raylı sistem yapılacağını açıkladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Atakum’a içinde kafeterya bulunan 400 metre uzunluğunda halk iskelesi yapım çalışmasına başladıklarını, ayrıca Gar ile Tekkeköy Kavşağı arasına metrobüs yerine raylı sistem yapacaklarını açıkladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, İl Koordinasyon Kurulu’nda belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yurt, Gar-Tekkeköy arasına metrobüs değil, hafif raylı sistemi yapmaya karar verdiklerini söyledi.
samsunda-metrobusten-vazgecildi-tekkekoye-rayli-sistem-yapilacak

 

GAR – TEKKEKÖY ARASI RAYLI SİSTEM OLUYOR
Hafif raylı sistem projelerinin hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Yurt, “Birinci etabımız olan Üniversite ile Gar arasındaki 16 kilometre tamamlanmıştı. Şimdi ise Tekkeköy ilçesindeki 7 bin 500 kişilik kapalı spor salonuna kadar bir planımız var. Bu planımızda Gar ile Tekkeköy Kavşağı arasındaki tercihli yol yapımının önemli olduğunu biliyoruz. Biz buna tercihli yol diyoruz. Çünkü bir taraftan troleybüs mü olsun, metrobüs mü olsun, diğer taraftan raylı sistem mi olsun tartışmasına Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’ın olaya son noktayı koymasıyla birlikte buranın artık raylı sistem olması yönündeki kararımız netleşti. Burayı raylı sisteme dönüştürüyoruz” dedi.
samsunda-metrobusten-vazgecildi-tekkekoye-rayli-sistem-yapilacak

 

DENİZ İÇERİSİNDE KAFETERYA
Atakum ilçesinde deniz içersine kafeterya yapacaklarını ifade eden Yurt, “Samsun kıyı ve deniz kentidir. Ama halkımızın denizle azami derecede istifade edebileceği doğru dürüst bir iskelesi yoktu. Var olan iskeleler de biraz eğrelti yapılardı. Küçük bir deniz dalgasında yıkılıyor ve devriliyordu. Biz Çobanlı Kavşağı sahiline bir halk iskelesi yapıyoruz. Bu iskelenin uç tarafına halkımızın yeme, içme ve oradaki deniz havasını solumasını sağlayacak bir kafeterya planlıyoruz. Yüklenici firmaya dünkü tarih itibariyle teslim edildi. Firma 11 tane kazığı çaktı ve bu iskelenin de boyu 400 metre uzunluğunda olacak. Türkiye’nin en uzun sahil şeritlerinden birisine sahip olan ilimizde sahil yolu projesiyle birlikte deniz ulaşımı sistemini de kente kazandırmak ve halkımızın deniz ulaşımı keyfinden ve imkanlarından olabildiğince istifade edebilmeleri amacıyla Batıpark ile Kurupelit Marinası arasında kalan Çobanlı Kavşağı sahiline büyük bir iskele yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Samsunum 1 gemisinden daha büyük gemileri yanaştırabilmemiz ve bağlayabilmemiz için 400 metre uzunluğunda beton kazıklarla sabitleştirilmiş rıhtım yapımı işine başlanmıştır. Proje kapsamında 11 tane kazık çakılmış olup, kazık yapımı imal aşaması devam etmektedir. Prekast tabliye çalışması devam etmektedir” diye konuştu.

atakum

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 10716 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim