• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Keçiören Metrosu Kızılay'a uzatılacak

Keçiören Metrosu Kızılay'a uzatılacak
Yapımı devam eden Keçiören Metrosu’nun Bakanlar Kurulu´nca Kızılay´a kadar uzatılmasına karar verildi.

Bakanlar Kurulu Kararına göre; Kızılay-Atatürk Kültür Merkezi arasında hizmet verecek 3,3 kilometre uzunluğunda yeni bir raylı sistem hattı yapılacak.

Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete´de yayımlanmasının ardından yapılan açıklamada; Projenin, yapımı devam etmekte olan Keçiören-Ulus Metro hattının uzantısı şeklinde olacağı belirtilerek, sistemin Atatürk Kültür Merkezi’nden başlayarak Gar, Adliye ve Kızılay olmak üzere 3 istasyondan oluşacağı bildirildi.

Başkent´te toplu taşımacılığın en önemli ayaklarından biri olan raylı sistem ağı her geçen gün büyüyor. Başkent toplu taşımında hizmette olan mevcut Batıkent- Kızılay, Dikimevi-AŞTİ (ANKARAY), Sincan-Batıkent, Kızılay-Çayyolu Metro hatlarının yanı sıra yapım çalışmaları devam eden Keçiören-Ulus hattının ardından Kızılay-Atatürk Kültür Merkezi (AKM) arasında hizmet verecek yeni bir metro hattının yapımına başlanacak.

HAT KEÇİÖREN-AKM METRO HATTININ DEVAMI OLACAK

Projeye ilişkin yapılan açıklamaya göre; 3 istasyonlu metro hattının tamamı yer altından gidecek.

Proje ile yapımı devam eden Keçiören-Atatürk Kültür Merkezi Metro hattı, AKM istasyonundan sonra GAR üzerinden Kızılay´a kadar uzatılmış olacak. Projeyle, GAR istasyonunda Yüksek Hızlı Tren (YHT), Adliye istasyonunda, teleferik, otobüs ve raylı sisteme aktarma, Kızılay istasyonundan da Çayyolu ve Batıkent istasyonları ile entegrasyonu sağlanacak.

TOPLAM 55 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA METRO HATTI HİZMET VERİYOR

Başkent toplu taşımacılığında halen 55,138 kilometre uzunluğunda metro hattı hizmet veriyor. Yapım çalışmaları devam eden 9,220 kilometre, projelendirilen ve yapım çalışmalarına kısa sürede başlanacak olan 3,3 kilometre uzunluğundaki hatlar da tamamlandığında Başkent’teki metroların toplam uzunluğu 69 kilometre olacak.

Bu haber toplam 3106 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim