• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Kocaeli tramvayı için kamulaştırmalar başladı

Kocaeli tramvayı için kamulaştırmalar başladı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen toplantısında, kiralama ihaleleri yapılırken, yapılması planlanan tramvay hattı üzerindeki bazı binalar için kamulaştırma kararları alındı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen toplantısı, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş başkanlığında yapıldı. Encümende, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş yerlerinin kiralama ihaleleri, idari para cezası kesilmesi ve yapılması planlanan tramvay hattı üzerinde kalan binalar için kamulaştırma kararları alındı.

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Körfez, Güney mahallesi Tütünçiftlik sahilinde bulunan 26 adet sandal çekçek yeri, Gölcük, Kalıcı İş Merkezi 1. katında bulunan 105 nolu iş yeri ve Gölcük, Saraylı Kalıcı İş Merkezi zemin katında bulunan 10 nolu iş yeri kiraya verildi.

Kiralama ihalelerinin yanı sıra Encümen Toplu Taşıma Daire Başkanlığı’nın teklifi ile 1608 sayılı kanunun 1. Maddesi’nin ihlal edilmesi sebebiyle, 55 minibüsçüye idari para cezası kesilmesine karar verdi. Zabıta Daire Başkanlığı’nın teklifi ile 3 araca park yasağı ihlali sebebiyle idari para cezası kesilmesine karar verildi.

Toplantıda ayrıca İzaydaş çöp fabrikası koruma alanı projesi kapsamında kalan parsellerin, Çayırköy-Dertepe Kentsel Gelişlim Projesi kapsamında kalan parseller ve üzerindeki binaların kamulaştırılmaları kararı alındı. İzmit Şirintepe park ve rekreasyon alanı, Derince Çınarlı Park ve rekreasyon alanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Mezarlığı Projesi kapsamında kalan parseller ve üzerindeki binaların, Derince Çınarlı mahallesi Karaahmet caddesi yol projesi kapsamında kalan bina ve müştemilatlarının kamulaştırılmalarına karar verildi.

Encümen tarafından İmar planları tamamlanan Sekapark-Otogar arası Tramvay Hattı Projesi kapsamında kamulaştırılacak binalar için kamulaştırma kararı alındı.

Bu haber toplam 3346 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim