• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Dünyanın 3’ncü büyük demiryolu fuarı İstanbul açıldı

Dünyanın 3’ncü büyük demiryolu fuarı İstanbul açıldı
Alanında dünyanın 3’ncü büyük demiryolu fuarı olma özelliğini taşıyan “Eurasia Rail 5. Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik” Fuarı İstanbul Fuar Merkezi’nde başladı.

Fuarın açılış kurdelesini, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TCDD Genel Müdürlüğüne vekâlet eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hamdi Yıldırım, (UIC) Uluslararası Demiryolları Birliği Genel Müdürü Jean-Pierre Loubinoux, AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı François Begeot ve Türkel Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Yazgan birlikte kesti.

2011 yılından beri Türkel Fuarcılık A.Ş tarafından organize edilen ve TC. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, TCDD, TÜVASAŞ, TÜDEMSAŞ ve TÜLOMSAŞ, KOSGEB, TOBB tarafından resmi olarak desteklenen fuar 18.000 m² alanda kuruldu. Fuara, Türkiye dışında 25 ülkeden 142’si yabancı, toplam 300 firma ile Almanya, Rusya Federasyonu, Fransa, İran, İtalya, Çek Cumhuriyeti ülke katılımı sağladılar.

Ayrıca Siemens, Alstom, Ulaşım A.Ş., Skoda, ABB, Vossloh, Knorr Bremse, Bombardier, Aselsan, Hisarlar, Durmazlar, Savronik, Schneider Electric, Huawei, Ansaldo, Talgo, CAF gibi büyük firmalar fuarda dev stantlar açtı. Aynı zamanda, Bozankaya firması bu seneki fuarda ilk defa “elekrikli otobüsünü sergileyecek.”

Fuarı ziyaret etmek için; Sırp Cumh. Ulaştırma Bakanı Nedjo Trininic, Almanya Devlet Demiryolları Avrupa & Afrika Genel Direktörü Benoit Schmitt, Bulgaristan Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Genel Md.ü Veselin Vasilev, Çek Devlet Demiryolları Yönetim Kurulu Bşk. Ludvik Urban, Gürcistan Devlet Demiryolları Genel Md.ü Mamuka Bakhtadze, Bosna Hersek Devlet Demiryolları Genel Md.ü Nijaz Puzic, Kosova Devlet Demiryolları Düzenleme Birimi Genel Md.ü Enis Berisha, Ürdün Hicaz Demiryolları Genel Md.ü Yrd. Abdullah Malkawi, İran Devlet Demiryolları Yatırım ve Uluslararası İlişkiler Genel Md. Abbas Nazari ve Romanya Devlet Demiryolları Genel Md.ü Ioan Tarnita gibi yabancı üst düzey yetkililer de fuarda hazır bulundu.

Türkel Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Yazgan “Eurasia Rail” fuarının konferans ve seminer programları ile de öne çıktığını belirterek “Kamu ve özel sektörde öne çıkan isimleri ağırlayan fuar, sektördeki önemli gelişmeleri, son teknolojileri, yeni ürünlerin tanıtımları, büyük firma ve kurumları İstanbul’da tek bir platformda toplama özelliğine sahip. Fuar, sektörün Avrasya coğrafyasındaki en ciddi buluşma platformu. Demiryolu, hafif raylı sistemler, altyapı ve demiryolu lojistiği konularında dünyada uygulanan yenilik ve hizmetleri, sektöre sunmakta, fuarla eş zamanlı yapılan konferans ve seminerler sektörde yer alan firmalara gelecek için alacakları pozisyon açısından ciddi ışık tutmakta. Bu yıl fuardaki konferans konularından birisi de “Yüksek Hızlı Tren araç teknolojileri, karşılaşılan problemler” ile “Altyapıda bölgesel işbirliği imkânları” dedi.

Fuar 07 Mart 2015 tarihine kadar 10.00- 18.00 saatleri arasında Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezi’nde açık kalacak.

 

Bu haber toplam 2474 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim