• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

KBÜ Raylı Sistemler Akademisi 2 programını gerçekleştirdi

KBÜ Raylı Sistemler Akademisi 2 programını gerçekleştirdi
Üniversitemiz Raylı Sistemler Kulübü tarafından ‘Raylı Sistemler Akademisi 2’ programı gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Üniversitemiz Dekanları, Akademik, İdari Personeli ve öğrencilerimiz katıldı.

Program Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’mızın okunması ile program başladı.

Açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Atay: “Bu organizasyonda değerli zamanınızı bizimle paylaştığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Türkiye’nin dinamik kurumlarından birisi olan Karabük Üniversitesi Raylı Sistemler Mühendisliği personeli olarak böyle bir organizasyonun yapılmasından mutluluk duydum. Ülkenin yüksek menfaatleri için büyük öneme sahip Demiryolu ve Raylı Sistemler Teknolojileri hak ettiği gerçek yerini bulabilmesi ve 50 yıldır yaşadığı öksüz ve yetimliğin sona erdirilmesi ve sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanların yetişmesi için ilk ve tek olan Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü kariyer planlama ve geliştirilmesi için düzenlemiştir. Düzenlene bu faaliyetler sektörün elemanlarının nasıl olması gerektiği tespit anlamında, öğrenci merkezli uygulamalar yapıyoruz umut ediyoruz faydalı olur ve bu çalışmalar memleket için katma değere dönüşür. Programımızın faydalı bir etkileşim ve katma değere dönüşmesini ümit ediyorum.” dedi.

Üniversiteye ilk defa geliyorum, çok sıcak, düzenli bir eğitim ortamı var diyerek konuşmasına başlayan Yüksek Hızlı Tren Bölge Müdürü Abdurrahman Genç : “Demiryolları Osmanlı Döneminde başlayan yaşamına Cumhuriyet döneminde ciddi bir ivmeyle devam etmiştir.2002 yılına durağan halde devam ederek bu gün hızlı gelişim sağlamıştır. Türkiye de raylı sistemler çok hızla devam ediyor. Şehir içi ulaşımında da büyük bir ivme ile gelişmekte. Biz bu konuda istersek dünyadan daha iyi başarılara ulaşabiliriz.” dedi.

Yüksek Hızlı Tren Bölge Müdürü Abdurrahman Genç’e Teşekkür Sertifikasını Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Özalp takdim etti.

Elektrifikasyon Sistemleri, bakım ve onarım faaliyetleri yapmaktayız diyen TCDD Yüksek Hızlı Tren Müdürü Hasan Hüseyin Güney sunumunda; Sinyal Sistemleri, Elektrifikasyon Sistemleri, bakım ve onarım faaliyetleri, Avrupa da kullanılan ATP sistemleri, ERTMS’nin tarihi, ETCS nedir? ETCS araç üstü ekipmanları, GSM-R hakkında bilgi verdi.

TCDD Yüksek Hızlı Tren Müdürü Hasan Hüseyin Güney’e Teşekkür Sertifikasını Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Özalp takdim etti.

CAF Sinyalizasyon Bilişim Teknolojileri Bölüm Müdürü Saadettin Olgun; ‘Elektronik Anklaşma Bileşenleri, Temel Bileşenleri ve Temel Taşları’ konulu sunumunda; Anklaşma nedir? Anklaşmanın genel sistemler içindeki yeri, işlevleri ve nasıl çalıştığı, Anklaşmanın mimarisi ve haberleşme sistemleri Anklaşmanın işleme çevrilmesi, Giriş-çıkış alt sistemi hakkında örneklerle bilgilendirdi.

CAF Sinyalizasyon Bilişim Teknolojileri Bölüm Müdürü Saadettin Olgun’a Teşekkür Sertifikasını Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Özalp takdim etti.

SIEMENS Proje Mühendisi Çetin Kaygın ‘Kataner Sistemleri’ konulu sunumunda; Raylı Sistemlerde Enerji Akışı, Ray Elektrifikasyonu Sistem Prosesleri, Şehir İçi Metro ve Tramvay Sistemleri, Raylı Sistem İşletme Birimleri Temel Talepleri, Raylı Elektrifikasyon Temel Bileşenleri, AC\DC CER gücü sistemleri, ürünleri ve kontrol sistemleri ile ilgili bilgi verirken SIEMENS Proje Mühendisi Ahmet Yılmaz Kataner Sistemleri ile ilgili örnekler verdi.

SIEMENS Proje Mühendisi Ahmet Yılmaz’a Teşekkür Sertifikasını Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Atay takdim etti.

ASELSAN hakkında kısa bilgi veren ASELSAN Güç ve Kontrol Sistemleri Tasarım Müdürü Uğur Kazancıoğlu ‘Raylı Araçlar İçin Güç ve Kontrol Sistemleri Tasarımı’ konulu sunumunda; Raylı Araç Temel Güç Bileşenleri ve Hat Gerilimleri, Motor, Motor Sürücüleri ve Temel Güç, Elektroniği ve Bataryalar, ASELSAN’ın Raylı Sitemler Çalışmaları Tasarım Alt Yapıları, Metro ve Tramvay uygulamaları hakkında bilgiler verdi.

ASELSAN Güç ve Kontrol Sistemleri Tasarım Müdürü Uğur Kazancıoğlu’na Teşekkür Sertifikasını Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Atay takdim etti.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Enerji Enstitüsü hakkında bilgi veren TÜBİTAK Marmara Araştırma Enerji Enstitüsü Proje Müdürü Öncü Ararat ‘Kayma- Kızaklama ve Kontrol Sistemleri’ konulu sunumunda; Araç teknolojileri, E1000 Lokomotifi Projesi, Kayma- Kızaklama ve Kontrol Sistemleri ve Kayma- Kızaklama nedir? Adezyon Teorisi, Kontrol Yöntemleri ile ilgili bilgiler verdi.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Enerji Enstitüsü Proje Müdürü Öncü Ararat’a Teşekkür Sertifikasını Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Atay takdim etti.

İstanbul Teknik Üniversitesi Raylı Sistemler Yüksek Lisans Başkanı Prof. Dr. Mehmet Turan Söylemez ‘Raylı Sistemlerde Enerji Optimizasyonu’ konulu sunumunda Raylı Sistemlerde Enerji Tüketimi, Raylı Sistemlerde Enerji Tüketimini etkileyen faktörler, Enerji verimli sürüş teknikleri, Araç ağırlığı, Araç yardım gücü, Araç karakteristikleri, Frenleme enerjinin geri kazanımı, Hat gerilimi, Enerji İletim sistemlerinin paralellenmesi ile ilgili bilgiler verdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Raylı Sistemler Yüksek Lisans Başkanı Prof. Dr. Mehmet Turan Söylemez’e Teşekkür Sertifikasını Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Atay takdim etti.

Raylı Sistemler Akademisi 2 programı toplu çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Bu haber toplam 1980 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim