• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Sapanca'da hızlı tren tedirginliği

Sapanca'da hızlı tren tedirginliği
Yüksek Hızlı Tren’in 2’nci etap çalışmalarındaki belirsizlik Sapanca’da yaşayan vatandaşı tedirgin ediyor.

Tesa Emlak yetkilisi ve gayrimenkul danışmanı Emre Çelik, Sapanca Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, YHT’nin 2’nci etabına ait güzergahın sürekli değiştiğini bununda bölgede evi yada arsası bulunan vatandaşları tedirgin ettiğini söyledi.

Söz konusu tren hattı ile ilgili yapılan ilk planlardan bugüne bir çok değişiklik yapıldığını vurgulayan Çelik, “YHT ilk duyulduğu zamanlarda mevcut tren istasyonu güzergahı üzerinden geçeceği ve bu güzergah doğrultusunda kamulaştırma yapılacağı söyleniyordu. O günden beri yapılan etütlerde güzergah sürekli değiştirildi ve her değişen güzergahta ilçede yaşayan vatandaşlarda bir tedirginlik oluşturdu.” diye konuştu.

Tren güzergahının tekrar değiştiğini ancak bunun belediye planlarına henüz işlenmediğini belirten Çelik, şöyle konuştu:

“Sapanca Belediyesinin son yapılan 1/1000’lik imar planlarında hala eski güzergah görünüyor. Ancak bu güzergahında değiştiğini biliyoruz. Bu değişiklik sonrası yapılan son plan 1 ay önce askıya çıktı ve geçtiğimiz günlerde askı süresini tamamladı. Hazırlanan ve askıya asılan son planlar, bazı belirsizlikleri ortadan kaldırsa da vatandaşlar planların tekrar değişebileceği tereddüdünü yaşamakta buda güzergah yakınlarında gayrimenkulü bulunan vatandaşları huzursuz etmektedir. Diğer yandan hızlı tren inşaatının 2’nci etap çalışmalarının hala başlamaması Sapanca’da yapılacağı açıklanan istasyonun inşaatını da geciktirmektedir. Bu istasyonun yapılamaması sebebiyle tren Sapanca’da durmamakta, işin cefasını çeken ilçe halkı bu hizmetten yararlanmamaktadır.

Bu haber toplam 2686 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim