• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Horozköy Tren İstasyonu Yunusemre Belediyesi'ne kiraya verildi

Horozköy Tren İstasyonu Yunusemre Belediyesi'ne kiraya verildi
Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Horozköy İstasyon binası ve çevresinin Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğünce (TCDD) Yunusemre Belediyesi'ne kiraya verilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

2014 Haziran ayında Yunusemre Belediyesince gerekli başvuruların yapıldığını belirten Kaya, “Bu tarihi yerin sosyal ve kültürel amaçlı halkın hizmetine sunulması için hizmet yapanlar olunca, hizmet yapmayan yada yapamayanlar da ortaya çıktı. Yunusemre bu işi biliyor.”dedi.

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya,“Yunusemre İlçesi Horozköy Mahallesinde Horozköy tren istasyonu yıllarca atıl vaziyette olmasıyla ilgili Manisa’da yerel bir gazetede haber yapılması sonucunda valilikten verilen yazılı cevapla buranın Yunusemre Belediyesine devredileceği kiralanacağı kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Daha önce Yunusemre Belediye Meclisi toplantısında da gündeme gelen konuda buranın kiralanarak o bölgede oturan halka hizmet etmesi teklif edilmiş belediye yetkilileri tarafından verilen cevapla onunla ilgili müracaatın yapıldığı söylenmiş ve meclis gündeminde bu müracaat takdirle karşılanmıştı. Yerel bir gazetenin bu olayı gündeme getirmesiyle beraber anlaşıldı ki, Yunusemre Belediyesi bir yandan kurumsallaşma çalışmalarını yürütürken diğer yandan da gelecekte yapacağı çalışmalarla ilgili alt yapı hazırlıklarını yapmış. Yunusemre Belediyesi sessiz sedasız Horozköy Tren istasyonunu vatandaşın kullanıma açabilmek için müracaatını 9 Haziran 2014 tarihinde 383 sayılı yazısı ile TCDD 3. Bölge Müdürlüğüne yapmış bu amaçla defalarca İzmir 3. Bölge Müdürlüğü ve Ankara’da Genel Müdürlük ile diyaloga geçmiştir. TCDD 3. Bölgeden gelen uzmanları Yunusemre Belediyesinde ağırlamış, beraberce gezi yapılmış gezi sonrasında izlenecek yol belirlenmiştir. TCDD 3. Bölgeden yazılar çıkarılmış aynı zamanda koruma kurulunda olduğu için bu kuruldan gerekli izinler alınmış ve daha sonra Ankara Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğüne yazı ulaştırılmıştır.

Yazı ulaştıktan sonra Belediye Başkanımız ve Başkan Yardımcısı olarak bizzat kendim konuyu takip etmek üzere Ankara’da defalarca ziyaret ve temaslarda bulunduk. Başbakanlık iznine tabi olduğu için yazı bizzat Başbakanlık Ekonomik ve Sosyal İşler Daire Başkanlığından tahsisi yapılarak TCDD 3. Bölge Müdürlüğüne ivedi olarak ulaştırılmıştır. Bu arada sahipsiz kalan ve farklı amaçlarla kullanılan tarihi eser olan Horozköy Tren İstasyonu Yunusemre Belediyesi kendisine kiralanıncaya kadar veyahut tahsis edilinceye kadar geçen süre içerisinde korumaya almış defalarca temizliği yapmış, kırılan camları yenilenmiş, tadilat ve onarımları yapılmış ve çok yakında yöre halkına hizmetlere sunulması için çalışmalara başlanmıştır.” dedi.

YEREL SİYASETÇİLERİN SAHİP ÇIKMAMASI MERAK KONUSU OLDU

Yunusemre Belediyesinin Horozköy Tren İstasyonunu atıl vaziyetten kurtardığına dikkat çeken Kaya, şunları söyledi:
“Yunusemre Belediyesi, ileri görüşlülük, feraset, öngörü ve çalışma azminin doğal sonucu olarak, aylardır verdiği çalışmanın sonucunda Devlet Demir Yollarına ait Horozköy Tren istasyonunun atıl vaziyetten kurtarmıştır. Bu yerin, ekonomiye kazandırılması yöre halkına yönelik sosyal kültürel hizmetlere sunulmak üzere hizmete açılması, aynı zamanda tarihi değeri olan Horozköy Tren istasyonunun kurtarılması takdir toplamıştır. Ne var ki, yıllardır bu ilde görev yapan yerel yöneticilerin bu duruma kayıtsız kalmasına, bu yerin atıl kalmasına, tarihi eserin amacı dışında kullanılmasına, yok olmasına, göz yummaları, yöre halkının hizmetine kazandırmamaları, tarihi esere sahip çıkmamaları da merak konusu olmuştur.”

Başkan Yardımcısı Kaya, “Benim anladığım şöyle: ‘bak isteyince, niyet ve takip edince oluyor’ Yunusemre Belediyesini bu konuda tebrik ediyorum ve bu hizmetleri daha önceleri yapamayanları veya bilmeyenleri Yunusemre Belediyesini örnek almaya davet ediyorum.” diyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu haber toplam 4266 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim