• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Tramvayda bedava internet

Tramvayda bedava internet
Gaziantep, Turkcell ile akıllı şehir konseptini uygulamaya başladı.

Şehirde tramvayda ücretsiz internetten akıllı sayaca kadar birçok yenilik uygulandı. Bu sayede milyonlarca lira tasarruf bekleniyor.

TÜRKİYE’deki şehirler, teknolojiyle donatılarak akıllandırılmaya devam ediyor. Bunun son örneklerinden biri Gaziantep’te yaşandı. Turkcell ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, “Akıllı Şehir Gaziantep” başlığı altında teknoloji destekli kentsel kalkınma hedefiyle gerçekleştirilen ortak projeleri ve gelecek planlarını tanıttı. Turkcell, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşım, enerji ve su, çevre yönetimi, güvenlik, sosyal hizmetler, imar ve emlak, etkileşim merkezi, bilgi teknolojileri altyapısı olarak 8 başlıkta sunduğu çözümlerle şehrin bütçesinde yılda 30 milyon lira tasarruf sağladı. Bu kapsamda akıllı durak, tramvay ve otobüslerde ücretsiz internet, şehirde yaşayanlarla etkileşim merkezi, Doğal Yaşam Parkı ve Hayvanat Bahçesi’nde ısı takibi, fiber internet altyapısı gibi farklı uygulamalar bulunuyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin “Gaziantep’te bulunan dört Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işletmelere takılan Akıllı Sayaç sayesinde elektrik şebekesindeki kaçak kullanım yüzde 90 önlendi. Bu da 25.5 milyon TL tasarruf anlamına geliyor” dedi. Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş ise akıllı şehirlerin bir hedef değil, hiçbir zaman bitmeyecek bir inovasyon yolculuğu olduğuna inandıklarını söyledi.

Elektrik kesintisini önceden biliyor

Akıllı şehir uygulamalarıyla ülke genelinde elektrik kesintilerinin önüne geçmenin mümkün olacağını söyleyen Kocabaş, “Akıllı teknolojilerle şehrin kaynakları önceden tespit edilebiliyor, arızaları önlemede ve farklı enerji kaynaklarına yönlendirmede de kullanılabilirler. Şebekedeki dalgalanma ve referans değerlin anlık izlenmesi ve ölçülmesi ile bazı arızalar önceden tahmin edilebilir. Böylece elektrik kesintilerinden etkilenme minimuma indirilebilir” dedi. Kocabaş önceki günkü kesintiden sonra 14 bin baz istasyonunda sıkıntı yaşamadıklarını ifade etti.

Bu haber toplam 2646 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim