• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Gaziantep'e metro ve havaray müjdesi

Gaziantep'e metro ve havaray müjdesi
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yapacakları projelerle ilgili bilgiler verdi.

Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Dönem Toplantısı öncesinde bir yıllık icraatları ve yapacakları projelerle ilgili sunum yapan Şahin, Kamil Ocak Stadyumu’nun yıkılmasının ardından yapacakları proje ile ilgili bilgiler verdi. Stadyumun yıkılmasının ardından büyük bir meydan için düğmeye basacaklarını belirten Şahin, “Meydanda bulunan bazı resmi daireler ve lojmanın da yıkılmasının ardından çok büyük bir alana kavuşacağız. Yıkılan lojmanın yerine Panorama Müzesi yapacağız. Vergi Dairesi ve yanındaki binanın yıkılması ile birlikte ise büyük bir meydan alanı olacak. Bu proje beni çok heyecanlandırıyor. Bu projeyi hayata geçirecek olan meclisimiz de tarih yazacak” diye konuştu.

YAMAÇTEPE’YE 115 BİN KİŞİLİK İMAR

Gaziantep’te bir dönem çok tartışılan ve gündemden düşmeyen Yamaçtepe ile ilgili de müjdeyi veren Şahin, bin 230 hektarlık alana 115 bin kişinin yaşayabileceği imar planı yapıldığını açıkladı. Şahinbey Belediyesi’nin Yamaçtepe ile ilgili çalışmalarının devam ettiğinin altını çizen Şahin, “Biz konut projelerine büyük önem veriyoruz. Geneyik de de 100 bin kişinin yaşayabileceği bir imar planımız var. Aydınlar Mahallesi’nde de kentsel dönüşümle konut projesini hayata geçireceğiz. Amacımız toplu konut projeleri ile yeni imar alanları ile kenti rahatlatmak” şeklinde konuştu.

KARIŞIKLIK SON BULACAK

Gaziantep’in en önemli sorunlarından olan toplu taşımada da ulaşım master planı ile önemli adımlar atacaklarını dile getiren Şahin, “Gaziantep’te toplu taşıma araçları, servislerle birlikte günlük 660 bin kişiyi bir yerden başka bir yere taşımak zorundayız. Kentimizde toplu taşıma araçları çok karışık çalışıyor. Bazı mahallelerde yolcudan çok toplu taşıma aracı olduğunu tespit ettik. Bu işten herkes zarar ediyor. Bu karışıklığı gidermek için çalışmalarımızı başlattık. Ulaşım Master Planını hazırlayan arkadaşlarımıza önceliği toplu taşımadaki karışıklığı son vermeleri talimatı verdik. Yeni hazırlanacak olan ulaşım master planımızla birlikte kentin yoğunluğunu da azaltacağız” dedi.

40 BİN TALEP GELDİ

Hayata geçirdikleri ‘Beyaz masa’ uygulamasının da sosyal belediyecilik adına önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Şahin, “Aylık ortalama 40 bin talep geliyor. Biz hızlı bir şekilde interaktif dönüş yapıyoruz. Sosyal belediyecilik hizmeti veren yapıyı oluşturmaya gayret gösteriyoruz. Bu uygulamamız da çok başarılı oldu. Bir ayda 40 bin talep geldi. Bizler gelen tüm taleplere cevap verme gayretindeyiz. Hızlı bir şekilde interaktif bir şekilde dönüş sağlıyoruz. Sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

METRO VE HAVARAY PROJESİ

Gaziantep’te ulaşım sorununu çözmek için tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Şahin, metro ve havaray projesi ile ilgili de bilgiler verdi. Şahin, “Metro ve havaray projesi ile ilgili yol haritamız ulaşım master planı hazırlandıktan sonra ortaya çıkacak. Plan sonrası kararımızı vereceğiz. Biz kentimizin rahatlaması için gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda meslek grupları ile de görüşüyoruz. Onların şehir dışına taşınması için çalışma başlattık. Bazı meslek gruplarımızın talepleri de var. Onları mağdur etmeden talepleri doğrultusunda çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

23 NİSAN MÜJDESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Hayvanat Bahçesi ücretsiz olacak. Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Şenliği’nin Hayvanat Bahçesi’nde yapılacak olması nedeniyle belediye, o güne özel giriş ücretlerini kaldırdı. Meclis üyelerinin “Sadece çocuklara değil anne babalarına da ücretsiz olsun” teklifi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından onaylandı ve meclis kararı ile o gün ücretsiz oldu.

KOMİSYONLAR OLUŞTURULDU

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in sunumunun ardından meclisin komisyon seçimlerine geçildi. Gizli oylama ile yapılan encümen üyeliği seçimleri sonrasında Osman Toprak, Durdu Yetkinşekerci, Ümmü Gülsüm Avcı, Mustafa Dinçoğlu ve Veysel Akbağ seçildi. Plan bütçe komisyonu, imar bayındırlık komisyonu, ulaşım komisyonu, eğitim kültür ve spor komisyonu, çevre ve sağlık komisyonu, tarife komisyonu ve hukuk komisyonu seçimleri ise açık oylama ile yapıldı. Açık oylamalarla yapılan komisyon seçimlerinde tüm meclis üyelerinin oy birliği ile seçimler yapıldı.

Bu haber toplam 10320 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim