• BIST 9524.59
  • Altın 2505.405
  • Dolar 32.5618
  • Euro 34.6475
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Konya iş dünyasında ‘Metro’ sevinci

Konya iş dünyasında ‘Metro’ sevinci
Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından müjdesi verilen Konya Metrosu projesi iş dünyası tarafından memnuniyetle karşılandı.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, projeyi Konya için büyük bir yatırım olarak nitelendirerek “Başta Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu olmak üzere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a ve projeye emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Öztürk, konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

“Anadolu’daki ilk başkentimiz Konya’nın, diğer başkentler Ankara’ya ve ardından İstanbul’a Yüksek Hızlı Tren ile bağlanmasından sonra, şehir içi ulaşımını rahatlatacak Konya Metrosu yatırımına da başlanacak olması şehrimizin gelişmesi yönünde büyük bir adım olmuştur. Konya gelişen sanayisi ve üretim gücüyle birlikte aldığı bu lojistik destekler, ülkemizin de rekabet gücünü artıracak, Anadolu’nun artan önemini daha da pekiştirecektir. 3 Milyar TL’ye mal olacak proje Konya’ya Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı olarak tarihe geçecektir. Yüksek Hızlı Tren hattı olan dört şehirden biri olan Konya, metrosu olan dört şehirden de biri olacaktır.

Hükümetimizin Konya’nın ulaşım alt yapısı projelerine verdiği önem iş dünyası olarak bizleri mutlu etmektedir. ‘Konya’yı merkez şehir yapacağız’ diyen Başbakanımızın birbiri ardına şehrimize büyük yatırımlar kazandırması, Konya olarak bizleri gururlandırmaktadır. Konya Metrosu’nun şehrimizin gelişimine büyük katkılar sağlayacağını, özel sektör olarak bu avantajı en iyi şekilde kullanacağımızı düşünüyoruz. Şehrin değerini artıracak metro yerli ve yabancı yarımcıların Konya’yı tercih etmelerine katkı sağlayacak. Konya turizmini hareketlendirecek Metro, hizmetler sektörü başta olmak üzere, Konya esnafına önemli girdiler kazandıracaktır.

Ayrıca talebimiz doğrultusunda sanayi bölgelerine raylı ulaşımın sağlanacak olması da son derece olumlu bir girişimdir. Sanayimizin en büyük sorunu olan eleman sıkıntısına çözüm oluşturacaktır. Ayrıca metro sayesinde Konya’daki üniversitelerin tercih edilirliği artacaktır. Hızla büyüyen ve gelişen Konya’nın ulaşım sorununun çözümüne büyük katkı yapacak Konya Metrosu’nun şehrimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum”.

Bu haber toplam 3651 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim