• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Malatya hızlı tren projesi değerlendirme aşamasında

Malatya hızlı tren projesi değerlendirme aşamasında
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Öznur Çalık, Malatya’ya bugüne kadar çok büyük yatırımlar kazandırdıklarını belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Öznur Çalık, Malatya’ya bugüne kadar çok büyük yatırımlar kazandırdıklarını belirterek, “Şimdi sırada hızlı tren müjdesi var. Şuanda ihale değerlendirmeleri yapılıyor. Kısa sürede değerlendirmeler bitirilecek ve Malatya hayal olan hızlı trenle buluşacak” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında beraberindeki partililerle birlikte Demiryol-İş Sendikası bölge Başkanı ve Türk-İş İl temsilcisi Nurettin Öndeş’i ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Öznur Çalık, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

MİLLİYETÇİLİK 81 İLDE VAR OLMAKTIR

“Devlet Demir Yolları’nın Türkiye’deki hikayesine bakmak lazım ve bu hikayeyi yeniden canlandıranlara dönüp teşekkür etmek lazım.” diyen Çalık, 1856 yılında Sultan Abdülhamit Han döneminde başlayan demiryolu yolculuğu binlerce kez şükürler olsun bugüne kadar sadece Gazi Mustafa kemal döneminde hareketlilik kazanmış, ondan sonra AK Parti iktidarı ile 2002 yılından itibaren daha da canlanmıştır. 3 bin 500 kilometre yüksek hızlı demiryolu, 8 bin 500 kilometre hızlı demiryolu ve bin kilometre konvansiyonel demiryolu olmak üzere 13 bin kilometre demiryolu yaparak 2023 yılında toplam 25 bin kilometre demiryolu uzunluğuna ulaşmak isteyen bir vizyonumuz var. Bunu niçin söylüyorum? İstikrarın sağlandığı 12 yıl bizim için çok önemli, demiryolu için de sağlanan istikrar çok önemli. 12 yıllık istikrarın en önemli sonucu hizmet olmuştur. Milliyetçiliğin en önemli cümlesi de hizmet olmuştur. Milliyetçilikten dem vuran insanlarımızın olduğunu biliyorum, bunun altını çizerek söylüyorum; milliyetçilik ülkenin 81 ilinde var olmaktır, 780 bin kilometresinde var olmaktır ve bu ülkeye hizmet edebilmektir, 2023 vizyonunu ortaya koyabilmektir. Milliyetçilik sevdiğin topraklara hizmet etmekten geçer” ifadelerini kullandı.

HIZLI TREN DEĞERLENDİRME AŞAMASINDA

AK Parti iktidarının ulaşıma büyük önem verdiğine değinen Çalık şu açıklamalarda bulundu; “Demiryolu bizim ulaşımımızdaki en önemli aracımız, hava yolunu halkın yolu yaptık, karayollarında dağları deldik, demiryollarında ise şuandaki hedefimiz 25 bin kilometrelik demir ağını ülkemize kazandırmaktır. Şimdi sırada ne var? Malatya’mız için herkesin dört gözle beklemiş olduğu hızlı tren müjdesi var. Ben bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bakanlarımız Binali Yıldırım ve Lütfi Elvan’a teşekkür ediyorum. Sendika başkanımız Nurettin Öndeş ve TCDD Genel Müdürümüz Süleyman karaman’a da hızlı trenin Malatya ağına alınmasındaki emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. 14 Ocak 2015 tarihinde Malatya-Sivas arası hızlı tren projesi ihaleye çıktı. Şuanda ihale değerlendirmeleri yapılıyor. Yaklaşık 1 veya 1,5 ay içinde bu değerlendirmeler bitirilmiş olacak. Malatya’mız için rüya olan hızlı treni de halkımızla buluşturacağız. Proje ihalesinin neticesinden sonra yapım ihalelerini gündeme alacağız. Malatya’ya gelen hızlı trenin İpek Yolu’na da ulaşması lazım. Bunun için Malatya-Elazığ arasındaki hızlı trenin müjdesini sayın başbakanımız verdi.”

MALATYA-ELAZIĞ ARASINA BANLİYÖ TRENİ

Malatya-Elazığ arasında Banliyö trenin konması için de bir çalışma içinde olduklarını söyleyen Çalık, “Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan ‘ın Malatya ziyaretinde büyükşehir belediye başkanımız gündeme aldı. Elazığ’da okuyan öğrencilerimiz, Malatya’da okuyan öğrencilerimiz, günlük gidiş- geliş yapanlar dahil olmak üzere bizim banliyö trene ihtiyacımız olduğunu söyledik. Banliyö treni çalışmalarımız cevap bulacak” dedi.

DEMİRYOLU İŞÇİLERİNE KADRO MÜJDESİ

Çalık, “Karayollarımızdaki işçilerimizi kadroya geçirdik. Demiryol-İş Sendikası’nın kongresinde de söyledim, sırada ne var, karayolu, havayolu gibi hızlı bir uçuş yapacak demiryolundaki geçici işçilerimizle ilgili olarak bir çalışma yapıldığını bilmenizi isterim. Allah nasip ederse, karayollarından sonra demiryollarındaki geçici işçilerimiz için müjdeli haberleri sayın başbakanımız sizlerle paylaşır” diye konuştu.

Bu haber toplam 3405 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim