• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Kütahya-Balıkesir Demiryolu Hattı'nda son etaba girildi

Kütahya-Balıkesir Demiryolu Hattı'nda son etaba girildi
Ak Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Kütahya-Balıkesir demiryolu hattında son etaba girildiğini söyledi.

Kütahya’nın hava ve karayollarından sonra demiryollarında da hak ettiği yatırımları almaya devam edeceğini kaydeden Kavuncu, “Kütahya ile Balıkesir, İzmir’i birbirine bağlayan demiryolu hattında bir süredir devam eden yol yenileme ve tamirat işleri nedeniyle seferler yapılamıyor. Kütahya’mız için büyük bir yatırım olan bu çalışmaların her alanda olduğu gibi muhalefet tarafından siyasi istismar malzemesi yapıldığını gözlemliyoruz. Halbuki vatandaşlarımız bir süre zorluk çekiyor olsa da bu çalışmaların sonucu çok hayırlı olacak ve bizlere yarar sağlayacak” dedi.

Kavuncu bu hat üzerinde gelinen son durumu ise şu şekilde değerlendirdi: “Yenileme çalışmalarında kalan son 110 kilometrelik yolun Gökçedağ-Nusrat arası olan 23 km’si 2014 yılında tamamlandı. Geriye kalan 87 km’nin 11 km’si Devlet Demiryollarımızın personeli ve Panel serme makinesi marifeti ile 25.05.2015 tarihinde Gökçedağ-Nallıkaya arasında başlandı. Bu kapsamda kullanılacak olan yeni modern makina ve malzemeler bölgeye sevk edildi ve çalışmalara başlandı. Gerek panel serme makinesi ile gerekse hızlı yol yenileme makinesi ile demiryolumuz yüksek kalite beton travers ve yerli üretimi raylarla yenileniyor. Dursunbey-Nusrat arası kalan 76 km’nin ise hızlı yol yenileme makinesi ile yapılması için bugün ihaleye çıkıldı. Bu çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Ayrıca 350 milyon TL tutarında ki sinyalizasyon projesi kapsamında Kütahya-Balıkesir hattında demir traversli istasyon yollarının yenilenmesi de 27 Mayıs 2015 itibarıyla tamamlandı. Gökçedağ-Nusrat arası 87 km’lik kesimin yol yenilemelerinin tamamlanmasıyla Kütahya-Tavşanlı-Balıkesir arası geçmiş yıllarda çalışan bölgesel yolcu treni ile Ankara-İzmir yolcu trenleri tekrar seferlere başlayacak.”

Bu hattın tamamlanmasından sonra elektrikli modern trenlerle hızlı ve konforlu bir yolcu ulaşımının sağlanmış olacağını vurgulayan Kavuncu, “Ayrıca limanlara ve Avrupa’ya düşük maliyetle taşımacılık imkanı olacak. Halkımızın bize vereceği destekle Kütahya’mızın önünü açacak hamleleri yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

kutahya_balikesir_demiryolu_hattinda_son_etap_h12763.jpg

Bu haber toplam 3410 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim