• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Metro şantiyeleri parka dönüşüyor

Metro şantiyeleri parka dönüşüyor
İnönü Caddesi üzerindeki iki eski metro şantiyesini modern parklara dönüştürmeyi hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Göztepe’deki Kadınlar Birliği Parkı’na yeniden hayat verdi. Şimdi sırada Hıfzısıhha var.

İzmirliler'in nefes aldığı, dinlenme ve eğlenme ihtiyaçlarını karşıladığı yeşil alanları çoğaltmak hedefiyle çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, İnönü Caddesi üzerinde bulunan iki eski metro şantiyesine yeniden hayat veriyor.

Göztepe Metro İstasyonu karşısında bulunan ‘Kadınlar Birliği Parkı’nı baştan aşağıya yenileyerek kullanıma sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hıfzıssıhha eski metro şantiye alanını da modern bir parka dönüştürecek tasarımları tamamlayarak çalışmalara başladı.

9 türde 813 bitki

Üçyol-Üçkuyular inşaat çalışmaları sırasında çalışma alanında kalan Göztepe Metro İstasyonu karşısındaki Kadınlar Birliği Parkı için toplam bin 500 metrekare yeşil alanda düzenleme yapıldı. Alana çocuk oyun grubu ve kondisyon aleti yerleştirildi, otomatik sulama tesisatı döşenerek süs eriği, süs elması, abelya, parlak kartopu, gold taflan, ateş dikeni, ligustrum, lavanta ve sosyete sarımsağı türlerinden oluşan toplam 813 adet bitki dikildi. 900 metrekarelik bölümde çim zemin uygulandı. Metro çalışmaları sırasında zarar görmemesi için kaldırılan kadın heykelleri, tadilatı yapılarak park girişine isim tabelası ile birlikte yerleştirildi.

Rengarenk olacak

Öte yandan yine İnönü Caddesi üzerinde yer alan Hıfzıssıhha eski metro şantiye alanı da modern bir alanına dönüştürülüyor. Bu kapsamda tasarım çalışmaları tamamlanan yaklaşık bin 200 metrekarelik alanda uygulama çalışmalarına başlandı. Çevre sakinlerinin ihtiyacı düşünülerek oluşturulacak oturma-dinlenme mekanları ile yenilenecek bitkisel doku, İzmirlilerin yoğun trafik güzergahında soluklanacağı yeni bir çekim merkezi oluşturacak.

Bu haber toplam 2308 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim