• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Vali Tuna: Dünyaya hızlı tren seti ihraç edeceğiz

Vali Tuna: Dünyaya hızlı tren seti ihraç edeceğiz
Eskişehir'de “Eğiticilerin Eğitimi” protokolü ile mesleki ve teknik liselerde görev yapan öğretmenlere yönelik verilen eğitimler sonucunda, kursiyerlere sertifikaları verildi.

Eskişehir İl Milli eğitim Müdürlüğü, Tülomsaş Genel Müdürlüğü, Eskişehir Sanayi Odası ve Eskişehir Ticaret Odası arasından imzalanan “Eğiticilerin Eğitimi” protokolü ile mesleki ve teknik liselerde görev yapan öğretmenlere yönelik verilen eğitimler sonucunda, kursiyerlere sertifikaları verildi.

Tülomsaş Genel Müdürlüğü brifing salonunda düzenlenen törene; Vali Güngör Azim Tuna, Tülomsaş Genel Müdürü Hayri Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi özen, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Başkanı Ahmet İskender Bayar, öğretmenler, kursiyerler ve davetliler katıldı.

TÜLOMSAŞ 30 YILDIR ESKİŞEHİR’E KATKI SUNUYOR

Vali Tuna törende yaptığı konuşmada, Tülomsaş Genel Müdürlüğü’nün ülke ekonomisine çok büyük katkılar sunduğunu söyledi.

Tuna, “Tülomsaş, 30’a yakın ilimize büyük katkı sunuyor. Memleketimize kaliteli elemanlar yetiştiriyor. Çok yakında da Yüksek Hızlı Trenimizi burada inşa edeceğiz. Ama bundan önce hem sanayicilerimiz, hem iş adamlarımız: ‘bizim biran önce iyi eleman yetiştirmemiz lazım’ diyorlar. İnsana yapılan yatırım en önemli yatırım. Biliyorsunuz insanı yetiştirmek, başka bir şey yetiştirmeye benzemez. Çok uzun bir emek ve çaba ister” dedi.

DÜNYAYA HIZLI TREN SETİ İHRAÇ EDECEĞİZ

Kalifiye eleman yetiştirilmesinde tüm kurumların iş birliği içerisinde olmasını isteyen Vali Tuna, bu anlayışa ve bu bilince, Eskişehirliler'in sahip olduğunu vurguladı.

Tülomsaş’ın çok büyük değişimler içerisine girdiğini aktaran Vali Tuna, son zamanlarda fabrikanın ülkeye her yönden büyük katkıları olduğunu anlattı.

Bir hızlı tren setinin 25-30 milyon Euro’ya mal olduğunu belirten Vali Tuna, çok yakında Tülomsaş’ın hızlı tren setini yapacağını ve dünya ya ihraç edeceğini belirtti.

Türkiye’nin 2023 hedeflerinden de bahseden Vali Tuna, “Bizim 2023 ve daha ötesi hedeflere ulaşabilmemiz için ne yapılması gerektiği aslında belli, bu işi bilenler söylüyorlar. Özellikle katma değeri yüksek, niteliği ve teknolojisi yüksek sektörlere yatırım yapmak, yeni rekabetçi ürünlerle dünya pazarlarına açılmak. Mesele sadece kendi imkanlarımızı karşılamak olsa bir şekilde bunu yaparız ama bunu dışarıya da satmamız lazım ki, ihracat hedeflerimiz gerçekleşsin, istihdam ve üretim artsın. Alttan gelen yeni genç neslimize bizim yön çizmemiz gerekir. Yeni neslimizi iyi yetiştirerek onlara iyi gelecek hazırlamamız lazım” diye konuştu.

KALİTELİ ÜRETİM İÇİN SÜREKLİ ÇALIŞMAK GEREKİR

Tülomsaş Genel Müdürü Hayri Avcı da uygulanan projeye desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi. İyi bir eğitimle kaliteli insan yetiştirileceğine inandığını anlatan Genel Müdür Avcı, kaliteli üretim için sürekli çalışmak gerektiğini vurguladı.

Yüksek kalite üretiminde paylaşımcı olmak gerektiğine vurgu yapan Genel Müdür Avcı, “En yüksek kaliteli üretimi hedefliyorsak daha çok paylaşımcı olmamız gerekiyor. Daha çok mutlu olmak istiyorsak geleceğimiz olan öğrencilere daha çok yatırım yapmamız gerekiyor. Bu kapsamda bizim geleceğimiz olan gençlere yatırımımız artarak devam edecektir” diye konuştu.

ESO Başkanı Savaş Özaydemir ise, projenin ana fikrini anlattı. Özaydemir, “Son zamanlarda fevkalade yüksek sayıda ara elemana ihtiyacımız artmıştır, artarak da devam ediyor” dedi. Güncel teknolojiye uygun ara elaman istediklerini bildiren Başkan Özaydemir, konuşmasının devamında gelişen Eskişehir sanayisinden bilgiler verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen de, ESO ve ETO’yla imzalan protokol gereği, Türkiye’nin markası olan Tülomsaş’da eğitim gören öğretmenlerin bilgilerini güncellediğini söyledi.
Kursiyer öğretmenler adına konuşan Arif Özkan da, yaklaşık 10 günlük periyotta çeşitli branşlarda eğitim gördüklerini söyledi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları, Vali Tuna, Genel Müdür Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Özen, ESO Başkanı Özaydemir ve ETO Meclis Başkanı Bayar tarafından verildi.

Bu haber toplam 4211 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim