• BIST 9465.1
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Milli Metro yolunda önemli bir adım atıldı

Milli Metro yolunda önemli bir adım atıldı
EGO Genel Müdürlüğü ile ASELSAN arasında “Milli Metro” ve güvenlik sistemlerinin yapımı için imzalar atıldı.

Protokol çerçevesinde Milli Metro yapımının en önemli ayağı olan “Milli Ulaşım ve Güvenlik Sistemleri Projesi”nde işbirliği yapılacak.

EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu ile ASELSAN A.Ş. Genel Müdürü Faik Eken tarafından EGO Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törende imzalanan İşbirliği protokolüyle iki kurum, 2 yıl süreyle, “Ulaşım ve Güvenlik Sistemleri” konusunda birlikte çalışacak. İmza töreninde konuşan Necmettin Tahiroğlu, EGO olarak, Türkiye’nin en önemli kurumlarından biri olan ASELSAN ile “Milli Metro” araçlarının yapımı, güvenliği ve sinyalizasyonları konusunda işbirliği yapmanın, ülke ekonomisine sağlayacağı büyük katkının yanı sıra EGO için de çok faydalı olacağına dikkat çekerek, “Hafif raylı ve metro araçlarında kullanılmak üzere, yerli imkanlarla geliştirilecek özgün donanım, yazılım ve algoritmalar içeren, ‘Milli Modüler Çekiş Sistemi Tasarım ve Geliştirme Projesi’ hayata geçirilecek” dedi. Protokol çerçevesinde, kent içi hafif raylı ve metro ulaşım sistemleri için geliştirilmekte olan ‘Kentsel Ulaşım, Sinyalizasyon ve Kontrol Sistemi’ çalışmaları yapılacağını belirten Genel Müdür Tahiroğlu, yine aynı protokol kapsamında hafif raylı ve metro ulaşım hatlarının yeryüzünden geçen kısımlarının kamera sistemleriyle izlenerek güvenliğin sağlanmasına yönelik “Metro Açık Hatlar Güvenlik Sistemi Projesi”nin de yapılacağını kaydetti.

ARIZALI OLAN ASELSAN’A

Projenin geliştirilmesi kapsamında, arızalı olduğu için kullanım dışı olan metro treninin 2 yıl süreyle ASELSAN’a verileceğini bildiren Tahiroğlu, şunları söyledi: “ASELSAN, arızalı olduğu için servis dışı olan metro treninin incelenmesi ve geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yapacak. Verdiğimiz bu tren sayesinde teknik ekip, geliştirdikleri parçaları takıp deneyecekler. Aynı zamanda treni de tamir etmiş olacaklar. Bu çalışmalar süresince EGO’nun uzman ekipleri de ASELSAN’A teknik danışmanlık hizmeti verecek.”

Proje kapsamında EGO’nun, kazanımlarının yanı sıra “Milli Çekiş Sistemi” geliştirmesine ve üretilmesine ev sahipliği yapacağını dile getiren Tahiroğlu, “EGO ve ASELSAN, işbirliği sonucunda proje sayesinde yerlileştirme çalışmalarıyla, metrolarda kullanılacak malzemelerin yerli hale getirilmesi sağlanırken, gerekli satın almalar da daha ucuza yapılmış olacak” dedi.

Protokol çerçevesinde ASELSAN’ın, hafif raylı araçlar ile sinyalizasyon konusunda da EGO’nun desteğini alarak sistemi geliştirmiş olacağına işaret eden Tahiroğlu, “Bu çalışmalar sonucunda da metronun güvenlik sistemi kurulmuş olacak. Ayrıca hafif raylı araç sistemleri, metro ve kentsel ulaşım sinyalizasyon ihaleleri ile metro hattı güvenlik sistemi ihaleleri için ASELSAN önemli bir referans kazanmış olacak” diye konuştu.

EGO’ya teşekkür

ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken milli projeler, geliştirilmesi amacıyla, tüm imkanlarıyla ASELSAN’a destek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ederek, ASELSAN’ın 40 yıllık savunma sanayi tecrübesinin yanında ulaşım, enerji ve güvenlik alanlarında da Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu kritik teknolojileri geliştirerek, milli çözümlerin üretilmesi için çalıştığını söyledi.

Ankara’da kurulu en büyük sanayi kuruluşlarından biri olarak Başkent’e hizmet etme fırsatı buldukları için çok memnun olduklarını dile getiren Eken, “Protokol kapsamında milli imkanlarla geliştirilecek ulaşım ve güvenlik sistem projelerinin, Başkent Ankara’nın gelecekte gurur duyacağı teknolojik ürünler olarak yerini alacağına inanıyoruz.

ASELSAN tarafından geliştirilen raylı ulaşım ve güvenlik sistem projelerinin, EGO Genel Müdürlüğü’nün sağlayacağı metro araçları ve altyapı imkanları ile gerçek koşullarda test edilip devreye alınacak. Bu projelerle de ASELSAN, önemli bir referansa sahip olacak” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 3351 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim