• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Samsun hızlı tren hattının bütçesi belli oldu

Samsun hızlı tren hattının bütçesi belli oldu
Kırıkkale-Çorum-Samsun hızlı tren hattı için 10 milyar liralık bütçe ayrıldı.

Türkiye genelinin bazı bölgelerinde yapım çalışması devam eden hızlı tren için kesin proje çalışmalarının bu yıl başlaması hedefleniyor. 279 kilometre uzunluğunda olacağı belirtilen Kırıkkale-Çorum-Samsun hattı için mühendislik ve uygulama projesi konusunda 10 milyar liralık bütçe ayrıldığı belirtildi.

ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Kırıkkale-Samsun başta olmak üzere; Erzincan-Erzurum-Kars, Eskişehir-Antalya, Antalya ve Kayseri arasında hızlı tren hattı için çalışmalar başlıyor. Karadeniz Bölgesi’nde de Kırıkkale-Çorum-Samsun hattında kesin proje çalışmalarının bu yıl başlaması hedefleniyor. Hattın 279 kilometre uzunluğunda olacağı belirtilirken, mühendislik ve uygulama projesi konusunda 10 milyar liralık bütçe ayrıldığı belirtildi. Hem ticarete hem de ihracatta kolaylık sağlayacak projenin yapımına 5 milyar liranın üstünde para harcanacağı belirtiliyor.

710 KM DEMİRYOLU

Yerköy-Aksaray-Ulukışla ve Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren projelerinde ise proje çalışmalarına bu yıl içinde başlanılıyor. Her iki hat için toplam 12 milyar TL ayrıldığı öğrenildi. Kars- Bakü-Tiflis demiryolu hattına bağlanması beklenen proje ile 710 kilometre demiryolu ağı örülecek. Diğer bir kesin proje çalışmasına ise Eskişehir’den başlanacak. Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Antalya hattı faaliyete geçtiği zaman turizm açısından stratejik bir hızlı tren hattına kavuşulmuş olunacak.

ÇED ONAYI

Bu hatla Türkiye’nin en büyük turizm şehirlerinden Antalya; İstanbul ve Bursa’ya da bağlanmış olacak. 423 kilometre uzunluğunda olacak hatta trenler, maksimum 250 kilometre hızda gidecek. Proje için 9 milyar 180 milyon liranın ayrıldığı belirtiliyor. 2014 yılında proje için ÇED onayı alınan Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı tren hattı için de proje çalışmalarına başlanılıyor. Proje için 5 milyar lira kaynak ayrıldığı belirtiliyor.

Bu haber toplam 2562 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim