• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Antalya Serbest Bölgenin ivmesi yukarda

Antalya Serbest Bölgenin ivmesi yukarda
Antalya Serbest Bölgesi’nde yılın ilk 6 aylık döneminde ticaret hacminin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artış gösterdiği bildirildi.

Antalya Serbest Bölgesi’nde yılın ilk 6 aylık döneminde ticaret hacminin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artış gösterdiği bildirildi. Antalya Serbest Bölge İşleticisi Anonim Şirketi (ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses, yaptığı yazılı açıklamada, haziran ayında Serbest Bölge ticaret hacminin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14 artarak 86,2 milyon dolara ulaştığını ifade etti.

Antalya Serbest Bölgesi'nde yılın ilk 6 aylık döneminde ticaret hacminin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artış gösterdiği bildirildi. Antalya Serbest Bölge İşleticisi Anonim Şirketi (ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses, yaptığı yazılı açıklamada, haziran ayında Serbest Bölge ticaret hacminin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14 artarak 86,2 milyon dolara ulaştığını ifade etti. Yılın ilk 6 aylık döneminde ise ticaret hacminin 364,5 milyon dolara ulaştığını ifade eden Gürses, geçen yılın aynı dönemine göre ticaret hacminde yüzde 4 artış olduğunu kaydetti. Gürses, Antalya Serbest Bölgesi'nde ticaret hacminin artmasında en başta yatçılık, ardından da medikal sektörün yatırımlarının rol oynadığını vurguladı.

Yat sektöründe yapımı tamamlanan yatların müşterilere tesliminin genellikle yaz sezonunda yapıldığını anlatan Gürses, bu günlerde yat sektörünün çok hareketli günler yaşadığına değindi. Haziran ayında 29 metre boyunda bir yatın daha sahibine teslim edildiğini anlatan Zeki Gürses, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ''Böylece yıl içinde üretilen yat sayısı 5'e çıktı. Toplamda ise 208 yat üretildi. Yılbaşından bu yana yapımı tamamlanan 5 yat sahiplerine teslim edildi. Üretilen yat boylarında ise artış dikkati çekiyor.

Önceki yıllarda ortalama 20-25 metre boylarında mega yat yapılırken bu yıl 35 metreye kadar çıkmıştır. Dolayısıyla ülke ekonomisine yaratılan katma değer artmıştır. Şu anda görüşülen ve yeni imalata başlanan projeler ise yoğunlukla 50 metrenin üzerinde. 63 metre boyunda iki yeni yat kızağa konuldu. Sektör kümelenme modelinin en güzel örneklerinden birini sergilemektedir.'' Antalya Serbest Bölgesi'nde yat bakım ve onarım faaliyetlerinin de arttığına dikkati çeken Gürses, bakım onarıma gelen yatlardan 4'ünün işlemleri tamamlanarak sahiplerine teslim edildiğini bildirdi.

Bu faaliyetlerin özellikle ekim-kasım aylarından itibaren artacağını tahmin ettiklerini belirten Zeki Gürses, açıklamasında, ''Antalya Serbest Bölgesi'nde toplam 104 firmada, 3 bin 201 kişi istihdam ediliyor. Bunlardan bin 342 kişi ile en yüksek istihdamı yat sektörü, daha sonra bin 8 kişi ile medikal sektörü takip etmektedir'' ifadesini kullandı.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1033 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim