• BIST 9558.57
  • Altın 2487.863
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.8149
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Yabancı turistler Sedir Adası'na akın etti

Yabancı turistler Sedir Adası'na akın etti
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıları nedeniyle alternatif serinleme yöntemi arayan turistlerin adresi Sedir Adası oldu.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıları nedeniyle alternatif serinleme yöntemi arayan turistlerin adresi Sedir Adası oldu.

Muğla'nın Gökova Körfezi'nde mavi yolculuğun en önemli mola noktalarından birisi olan Sedir Adası, turistik merkezlerden daha serin olması nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Hava sıcaklığının tatil merkezlerinden 5-10 derece arasında daha düşük olduğu Sedir Adası'nda deniz ve tarih iç içe yaşanıyor.

SEDİR ADASI

Sedir Adası, Gökova Körfezi'nde antik kalıntılarla dolu üçlü ada grubunun en büyük üyesi. Apollon Tapmağı, antik tiyatro, agora ve antik liman kalıntıları görülmeye değer eserler arasında yer alıyor .Arkeolojik ve doğal sit statüsüne sahip ada 1980li yıllarda koruma altına alındı. Jeolojik süreçlerle oluşan kalker damlacıkları kuzeydeki altın renkli kumsalı oluşturuyor.Sodalı suda kendiliğinden çoğalan ve ateşte yanabilen kumlar denize benzersiz bir renk kazandırıyor.

Mitolojik hikayeler buranın "Kleopatra Adası" olarak da anılmasına yol açıyor. Adaya Muğla'nın Akyaka beldesinden ve Marmaris'e bağlı Çamlı köyünden kalkan teknelerle ulaşılabiliniyor. Efsaneye göre, Kraliçe Kleopatra ile sevgilisi Romalı Komutan Antonius'un adada buluşmaları için Mısır'dan gemilerle getirildiğine, bu nedenle plaja "Kleopatra" adının verildiğine inanılıyor. Efsanede "Plajın altın kumları özel olarak Kuzey Afrika'dan buraya gemilerle getirtilmiş ve bu çeşit altın sarısı kum sadece Mısır'da bulunmakta" deniliyor.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 928 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim