• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Çapari yapanlar sezona hazırlanıyor

Çapari yapanlar sezona hazırlanıyor
Su ürünlerinde 1 Mayıs'ta başlayan avlanma yasağı devam ederken, 15 Ağustos'ta sona erecek çapari ile av yasağı öncesi palamut çaparisi yapanlar sezona hazırlanıyor.

Su ürünlerinde 1 Mayıs'ta başlayan avlanma yasağı devam ederken, 15 Ağustos'ta sona erecek çapari ile av yasağı öncesi palamut çaparisi yapanlar sezona hazırlanıyor.

Büyük balıkçılar 1 Eylül'de "Vira Bismillah" demeyi, amatör balıkçılar ise 15 Ağustos'ta çapari ile av yasağının sona ermesini bekliyor.

Palamut çaparisi hazırlayıp satan esnaf ise yeni sezon için hazırlıkları sürdürüyor.

Sinop'ta palamut çaparisi yapan ve satan esnafı umutlandıran ise çapari ile istavrit avlayan amatör balıkçıların oltasına takılan çingene palamutları oldu. Amatör balıkçıların oltalarına takılan çingene palamutları balıkçılarda "sezon bereketli geçecek" umudu doğurdu.

Sinop'ta çapari yaparak geçimini sağlayan Mehmet Harmantepe, "60 yıldan beri deniz malzemeleri ve palamut çaparisi satıyorum. Dükkanıma gelen balıkçı arkadaşlarım bu sene denizde çok palamut olduğunu söylüyorlar ben de amatör balıkçılar için 15 Ağustos'ta sona erecek yasak öncesi yeni sezonun ilk çaparilerini hazırlıyorum" dedi.

Martı, ördek ve kaz tüyünden hazırladığı çaparileri 25 olta olanını 25 TL, 50 oltadan oluşan çaparileri ise takımını 50 TL'den sattığını belirten Harmantepe, "Amatör balıkçılara katkım olsun diye çaparileri 3 yıl önceki fiyatlardan satıyorum. İnşallah bereketli bir palamut sezonu geçiririz" diye konuştu.

15 Ağustos'ta çapari ile avı serbest olan palamutta boy yasağı bulunduğu 25 santimetreden küçük olanların ise avlanmasının yasak olduğu öğrenildi.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 2449 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim