• BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

'Ulusoy 14' Ro-Ro gemisi suya indirildi

'Ulusoy 14' Ro-Ro gemisi suya indirildi
FSG tersanesi Ulusoy için inşa edilen İki Ro-Ro'dan ilkini suya indirdi. Flensburger Schiffbau-Gesellschaft, Ulusoy Deniz Taşımacılık için inşa edilen ikiz Ro-Ro navlun feribotunun ilkini 3 Ağustos’da suya indirdi.

FSG tersanesi Ulusoy için inşa edilen İki Ro-Ro'dan ilkini suya indirdi. Flensburger Schiffbau-Gesellschaft, Ulusoy Deniz Taşımacılık için inşa edilen ikiz Ro-Ro navlun feribotunun ilkini 3 Ağustos’da suya indirdi.

Flensburger Schiffbau-Gesellschaft Tersanesi Müdürü Peter Sierk  “208 metre boyuyla bu gemi, FSG tarafından inşa edilen en büyük ve en uzun navlun feribotu” dedi. Sierk, Ulusoy 14”ün Flensburg halicine sorunsuzca inmesinin onun ve bütün FSG gemi inşa takımı için muhteşem bir an olduğunu açıkladı.

Ulusoy Deniz Taşımacılığı FSG’den iki yeni navlun feribotu sipariş etmişti. Sipariş edilen gemiler inşası tamamlandığında  Çeşme Trieste arasında çalışan yaşlı gemilerin yerini alacak. İnşa edilen gemiler yalnızca iki değil dört yaşlı geminin yerine geçerek kullanılacak. Aslında yeni inşa edilen gemilerin eski gemilerle taşıma kapasiteleri aynı olsada daha az yakıt harcayacak ve çevreyi de daha az kirletecek.

Yeni gemilerle ilgili açıklamalarını sürdüren Flensburger Schiffbau-Gesellschaft Tersanesi Müdürü Peter Sierk, “Enerji harcaması ve taşıma kapasitesi söz konusu olduğunda, tersanemizin son inşa ettiği feribotları ile yeni bir mihenk taşını aştığı söylenebilir. U.N. RoRo için üretilen 14 feribottan kazanılan tecrübe ile, mühendislerimiz en son tasarımları daha da geliştirerek gemileri daha ekonomik, daha çevre dostu yapmayı başardı” dedi. Bu durum  tersanenin bir kez daha araştırma ve geliştirmede ne kadar başarılı olduğunu ortaya koyuyor.

Sierk “Bu gün hem Ulusoy Deniz Taşımacılığı hem de Flens-burg gemi inşa için son derece önemli bir gün. Çünkü bu gün mükemmel  başarı hikayesinin bir parçası” dedi ve ekledi “özellikle FSG’de çalışan herkese katılarından ve yılmayan çalışmalarından dolayı teşekkür ederim”

Tersane  Müdürü sözlerini şöyle sürdürdü: “Ulusoy Taşımacılığın ve bizim bu kadar güçlü ve güvenilir ortaklarımızın olması bizleri son derece mutlu ediyor. Bu sayede bizimki gibi büyük projeler herkesin tatmin olduğu bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.”

Her ne kadar “Ulusoy 14”ün teslimi 2012 yılının ekimine kadar gerçekleşmeyecek olsa da Ulusoy’un sipariş ettiği ikinci geminin omurgası dün ( 6 ağustos pazartesi) yatırıldı.  İnşasına yeni başlanan geminin 2 Kasım 2012 tarihinde suya indirilmesi planlanırken, ocak 2013 tarihinde de teslim edilmesi planlanıyor. Her iki geminin de 283 TIR taşıma kapasitesi ve 4,094 şerit metre yükleme kapasitesi bulunmakta.

Ulusoy’un yeni gemilerini inşa eden  FSG tersanesi oldukça yoğun çalışıyor. Tersanenin sipareş defterinde, Ulusoy Deniz Taşımacılığının iki RoRo navlun feribotu; U.N. Ro-Ro için inşa edilecek bir navlun feribotu, Kanadalı bir taşımacılık şirketi için inşa edilen bir ConRo, Rolldock(Hollanda ) için inşa edilen çok amaçlı yükleme gemileri, WesternGeco(İngiltere) için inşa edilecek iki açık deniz sismik gemisi ve CMAL (İskoçya) için inşa edilen RoPax feribotu bulunuyor.

ulusoy_14.jpg

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1792 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim