• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Bartın kruvaziyer turizmine göz kırpıyor

Bartın kruvaziyer turizmine göz kırpıyor
Amasra yolcu iskelesi, küçük tekne ve yat limanı projesinin Amasra için çok büyük bir öneme sahip olduğu belirtildi. İskelenin tamamlanmasından sonra 3-4 bin kişilik gemiler Amasra’ya turist taşıyacak.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, yapılacak büyük yatırımlarla Bartın’ın turizmde cazibe merkezi haline getirileceğini belirtti.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Tüneli, Amasra Yolcu İskelesi ve Yat Limanı, Küre Dağları Milli Parkı Ziyaretçi Merkezleri, Kurucaşile Tünelleri, Bartın Irmağı Islah Projesi ve Tarihi Bartın Evlerinin restorasyonuna verdikleri destekle Bartın’ı turizmde cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi. Milletvekili Tunç, Amasra tünel projesinin Amasra ve Bartın için önemli olduğunu belirterek, tünelin uzunluğunun bin 70 metre olduğunu, şu an 300 metresinin yapıldığını söyledi. Amasra ilçesinin tarihi, doğal, turistik özellikleri çok zengin olan ilçe olduğunu belirten Tunç, şöyle konuştu: “Bartın ile Amasra'yı birbirine bağlayacak olan tünel, Bartın'a büyük bir kazanç olacaktır. Bartın Amasra arası 17 kilometre. Eski yoldan yarım saat gibi bir zamanda ulaşabiliyorduk. Tünelin bitimi ile birlikte mesafe 5 dakikaya inmiş olacak. 17 kilometre 6 kilometreye düşmüş olacak, daha kısa bir zamanda Amasra'ya ulaşacağız. Projenin maliyeti 20 milyon lirayı aşıyor.”

YOLCU İSKELESİ TURİZMİ TETİKLEYECEK

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Karadeniz’in incisi Amasra’nın yapılacak Yolcu İskelesi ile daha cazip yer haline geleceğini belirtti. Milletvekili Tunç, Amasra yolcu iskelesi, küçük tekne ve yat limanı projesinin Amasra için çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek "Yolcu iskelesinin yapımının tamamlanmasından sonra deniz yoluyla 3-4 bin kişilik gemiler Amasra’ya turist taşıyacak, bu da Amasra ve Bartın’da turizmi patlatacak" dedi.

Tunç, proje maliyeti 10 milyon lira civarında olan yatırımın 3 bin yıllık tarihi geçmişi ve doğal güzelliği ile Fatih Sultan Mehmet’in ‘Çeşmi Cihan’ olarak nitelendirdiği Amasra ilçesinin turizm potansiyelini artıracağını ve Karadeniz’e bir zenginlik katacağını söyledi.

Yılmaz Tunç'un verdiği bilgiye göre, Amasra Yolcu İskelesi ve Küçük Tekne Yanaşma Yeri Projesi Amasra Limanı mevcut dalga kıranına paralel, su derinliği eksi 9 metre ve beton bloklu rıhtım yöntemiyle gerçekleştirildi. Rıhtımın toplam uzunluğu 240 metre, mevcut dalgakıran yapısı ile arasında dolgu ile oluşturulan geri sahanın genişliği ise 30 metre olacak. Küçük Tekne Yanaşma Yerlerinin ise Amasra Limanı içerisinde bulunan mevcut rıhtımdan denize doğru uzanan 120 metre yüzer iskele ile bu iskeleye dik uzanan iki adet 60 metre yüzer iskeleden oluşacak. Liman terminalinde, gemiler için gerekli elektrik, jeneratör, su, telefon, internet ve benzeri teknik bağlantı noktaları ve hatları sağlandı. Üniteler, yolcularla ilgili işlemler, gümrüklü alan hizmetlerinin yapılması, ülke tanıtımı ve imajını üst seviyeye çıkaracak turizm amaçlı tanıtımlar, hediyelik eşya satışı gibi işlemlerin yapılması planlanıyor.

Proje kapsamında bulunan Küçük Tekne Yanaşma Yerinin yüzer iskele sistemleri ile tasarlandı. Deniz suyuna karşı dayanıklı alüminyum karkas üzerinde tropik menşeli ağaçlar ile oluşturulacak iskele sistemi, yine çevre ve kullanım şartlarına dayanıklı plastik esaslı maddelerden üretilmiş dubalar üzerinde yüzdürülecek.

KÜLTÜR, TARİH VE IRMAK TURİZME KATKI YAPACAK

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'ın tarih ve deniz turizminin yanı sıra eşsiz doğal güzellikleri ve Milli Parkı sayesinde doğa turizmi potansiyeli en yüksek illerden biri olduğunu söyledi.

Bartın-Küre Dağları Milli Parkı Müdürlüğü'nün Bartın’da kurulduğunu anlatan Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milli Park ziyaretçi merkezleri inşa ederek hizmete açtık. Ulus Ulukaya ziyaretçi merkezi, Arıt Söğütlü Ziyaretçi Merkezine ilaveten bu yıl da Drahna Etnoğrafya Müzesini programa aldık. Kurucaşile yolunda inşaatına başlanan 10,5 kilometre uzunluğunda gidiş geliş olarak 21 kilometre uzunluğunda tünel inşaatlarına başladık. Bartın-Kurucaşile yolunun tamamlanması durumunda bölgeye ulaşım çok kolaylaşacak, bu da turizm için bir avantaj. Bartın Irmağı, denizden şehre kadar 14 kilometre teknelerin yüzebildiği Türkiye’de tek ırmaktır. Irmak ıslah projesi ile ilgili DSİ çalışmalarına devam ediyor. Bartın tarihi evler açısından zengin bir potansiyele sahip. 242 tane tescilli Bartın evinin restorasyonun tamamlanması durumunda Safranbolu’yu aratmayacak bir güzellik ortaya çıkacak”

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 945 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim