• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Acil Durum Müdahale Gemisi ihale edildi

Acil Durum Müdahale Gemisi ihale edildi
Türkiye kıyılarında ve açık denizde kullanmak amacıyla yapılması planlanan Asgari 80 metre boyunda 200 ton çekme gücüne sahip "Acil Durum Müdahale Gemisi", Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından ihale edildi.

Acil Durum Müdahale Gemisi ihale edildi

Türkiye kıyılarında ve açık denizde arama-kurtarma ve deniz kazalarına karşı kullanmak amacıyla yapılması planlanan Asgari 80 metre boyunda ve 200 ton çekme gücüne sahip "Acil Durum Müdahale Gemisi", Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından ihale edildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilen "Acil Durum Müdahale Gemisi" Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Gemi Kurtarma, Çeki, Yangın Söndürme, Kazazede Kurtarma, Kazazede Barındırma Hizmetleri, Yakıt kirliği ile mücadele, Dalgıç hizmetleri, Deniz suyu petrol kirliliği analizi, Helikopter hizmetleri, Açık denizde kumanda ve koordinasyon merkezi, stand by hizmetlerinde verebilecek kapasiteye sahip olan gemi, Asgari 80 metre boyunda ve yüzde 90 yüklü olduğu halde 16 knot hız yapabilecek.

GEMİNİN TEKNİK VE GENEL ÖZELLİKLERİ

32 milyon Euro'ya mal olacak geminin teknesi ve üst yapısı tamamen kaynaklı çelik malzemelerden imal edilirken, Yaşam Mahalleri; 17 adet tekli kamara, 14 adet çiftli kamara, 20 adet kazazede için hastane, kuzine, yemek ve dinlenme salonları, deniz suyu analizi için laboratuar, ofisler, konferans salonu, spor salonu, diğer sosyal alanları, atölyeleri ve mağazaları kapsayacak şekilde planlanacak.

Geminin genel yerleşimi yapacağı görevleri karşılayacak şekilde inşa edilecek. Ana güverte üzerinde yakıt toplama işlemini gerçekleştirecek sancak-iskele bordalarında şişme özelliği olan gemi bünyesine gömülü birer adet süpürme bariyeri (sweeping boom) ve bunların deniz üzerinde konumlandırılmalarını sağlayacak iki adet teleskopik/sabit vinç sistemi ve ekipmanları bulunacak.

Geminin muhtelif deniz operasyonları için ana güverte üzerinde kreyn, çeki vinci, çekme kancası, dik ırgatlar yer alacak ve deniz operasyonları için yeterli ve neta bir alan bulunacak.

Gemide dalış operasyonlarında kullanılmak üzere ana güvertede uygun bir bölgede dalış çanı ve bu çanı denize indirip denizden almak için donanım bulunacaktır. Ayrıca basınç odası ve gaz bankasınında olacağı öğrenildi.

Deniz kirliliği ile mücadele esnasında denizden toplanan yakıt 1000 m3kapasiteli yakıt toplama tankında birikecek ve bu tankın; ısıtma ve toplanan yakıtı dışarıya verme sistemi olacak.

Gemi Klas Kuruluşlarının Fi-Fi 3 notasyonuna göre yangın söndürme özelliklerine sahip olacak ve buna göre donatılacak.

Gemi dizel elektrikli olarak tahrik edilecek ve ana sevk ünitesi olarak 2 adet pitch kontrollu (CPP) konvansiyonel pervane kullanılacak. Geminin elektrik ihtiyacı emercensi dizel jeneratör hariç en az 4 adet jeneratör tarafından sağlanacak.

Gemi DP 2 dinamik konumlama sistemine sahip olacak ve bu özelliğini sağlamak üzere baş ve kıç bölgelerinde ikişer adet sabit pitchli (FPP) tünel tipi yanal iticiler bulunacak.

Geminin baş veya kıç tarafında helikopter operasyonlarını sağlamak üzere 1 adet helikopter iniş kalkış platformu tertip edilecek.

ACİL DURUM MÜDAHALE GEMİSİ

Tam Boy (Loa): asgari 80 metre

Genişlik (B) : yaklaşık 19 metre

Draft (d) : yaklaşık 6.5 metre

Derinlik (D): yaklaşık 9 metre

Sürat : % 90 yüklemede tam deplasmanda en az 16 knot

Çekme Gücü: % 90 yüklemede 200 ton

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com (ÖZEL HABER)

Bu haber toplam 1256 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim