• BIST 9524.59
  • Altın 2493.168
  • Dolar 32.5037
  • Euro 34.7353
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Mersin kruvaziyer sınavına hazırlanıyor

Mersin kruvaziyer sınavına hazırlanıyor
Mersin, kente gelecek olan ilk kruvaziyer geminin sınavına hazırlanıyor. Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, Club MED ll gemisinin gelişinin Mersin için bir sınav olacağını kaydetti.

 

Mersin, iş dünyası ve esnafıyla birlikte kente gelecek olan ilk kruvaziyer geminin sınavına hazırlanıyor. Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, Club MED ll gemisinin gelişinin Mersin için bir sınav olacağını kaydetti.

Kruvaziyer turizmi kapsamında 28 Ağustos’ta Mersin Limanı’na demirleyecek olan Club MED II kruvaziyer gemisinin getireceği zengin turistleri ağırlamaya hazırlanan Mersin, kruvaziyer turizminden pay alabilmek için önemli bir sınavdan geçecek. Bu kapsamda gemiyi en iyi şekilde karşılamak için hazırlıklar sürerken, Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Sefa Çakır, kruvaziyer turizminin Mersin’e kazandıracaklarını ile ilgili yazılı birer açıklama yaptılar.

Mersin Turizm Platformu Başkanı Olcar, Club MED II kruvaziyer gemisinin Mersin ziyaretinin, uzun süredir alt yapısını hazırladıkları bu seferlerin ilk adımı ve Mersin için bir sınav olacağını vurguladı. Clup MED'in gelişinin, aynı zamanda Mersin esnafının karne günü olacağına dikkat çeken Olcar, geminin karşılanması ve sonrasında yapılması gerekenlere dikkat çekti. Geminin karşılanması sırasında düzenlenecek törenin, Mersin'in markalaşma konusundaki başarısını belirlemede önemli bir kriter olacağına işaret eden Olcar, “Çünkü gemilerin gelmesi kalıcı bir başarı değildir. Bunu sürdürülebilir kıldığımız zaman Mersin'in kruvaziyer liman kenti olduğu tescillenecek ve markalaşması tamamlanacak. Firmanın prestij gemisi olan ve yelkenli olarak inşa edilen Club MED ll ile A plus olarak tabir edilen elit yolcularını kentimize getirmesi Mersin'in potansiyelini gözler önüne sererken, kent olarak bizler yolcuyla iletişim ve memnuniyet sınavından geçmek zorundayız” dedi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde, gemilerin limana girişinde düzenlenen törenlerde kent markasını öne çıkaran, konukların meraklarını cezbeden, vurucu seremoniler düzenlendiğini dile getiren Olcar, Mersin’de kent markasını vurgulayan kısa ama etkili bir tören düzenlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Geminin gelişinde, uzun protokol konuşmaları, resmi törenler yerine, turistin ilgisini çekecek gösterilerin ön planda olması gerektiğine vurgu yapan Olcar, “Kent tanıtımı konusunda dünyanın birçok köşesine göre şanslıyız. Operamız, dans gruplarımız, halk oyunları ekiplerimiz, kültürleri kaynaştıran, buluşturan geleneklerimiz ve yiyeceklerimizle turisti doğuyla batının buluştuğu, Akdeniz medeniyetinin önemli bir kentine geldiklerine ikna edebiliriz” ifadelerini kullandı.

“GELİRLERİN SOKAKLA PAYLAŞILMASI İÇİN HERKESİN ELBİRLİĞİYLE ÇALIŞMASI ŞART”

Kent halkının kruvaziyer turizminden pay alabilmesi için daha çok çaba harcaması gerektiğini de dile getiren Olcar, şöyle devam etti: “Hiçbir turist durup dururken bütün dükkanları gezip alışveriş yapmaz. Onlara tanıtım yapmak zorundasınız. Personelimizi eğitmek zorundayız. Kafelerden restoranlara, kuyumculardan konfeksiyon mağazalarına kadar turistlere hitap edecek, onların alışverişlerini kolaylaştıracak bir sistem kurmalıyız. Mersin esnafı artık dünyaya hitap edeceğinin farkında olmalıdır. Turistlerin ilgilerini çekmek, ürünlerimizi belli standart ve paketlerle sunmak zorundayız. Hizmet kalitemizi arttırmak zorundayız. Şu ana kadar oda ve derneklerimizden küçük bir kısmı harekete geçip işbirliği yaptı, fakat gelirlerin sokakla paylaşılması için herkesin elbirliğiyle çalışması şart. Bu konuda Turizm Platformu olarak, MTSO ile birlikte farkındalık yaratmak için esnaf ziyaretleri yapacağız. Uray Caddesi, Atatürk Caddesi ve Çamlıbel ilk pilot bölgeler olacak. Kruvaziyerle kent merkezi eski parlak günlerine kavuşacak. 28 Ağustos'ta gemi limana yanaşıp turistler kente dağıldığında yapılan çalışmaların başarısı da ortaya çıkacak.”

MERSİN KURVAZİYER GEMİLERİN ALIM MERKEZİ OLABİLİR

MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Sefa Çakır ise Club MED II kruvaziyer gemisinin yetkililerinin, Mersin’de tarım-gıda ürünleri alabilecekleri haberini aldıklarını, bunun sektör için çok önemli olduğunu ifade etti. Yaptığı yazılı açıklamada, MTSO ve Mersin Tarım-Gıda Platformu olarak, Mersin Turizm Platformu işbirliğinde Sea Trade Fuarı’nın İzmir’de düzenlenen Kruvaziyer Forumu’na katıldıklarını anımsatan Çakır, burada kruvaziyer firmaların alım heyetlerine kentin tarım-gıda çeşitliliğini tanıttıklarını belirtti. “Bu tanıtım ve görüşmelerin meyvelerini toplayacağımız günler yakındır” diyen Çakır, Mersin’e gelecek olan Club MED II’nin, bu büyük ve uzun soluklu zincirin henüz küçük bir parçası olsa da sektörün tanıtımı ve gücünü göstermesi açısından çok önemli bir başlangıç olduğunun altını çizdi. Çakır, “Kruvaziyer dünyasına, Mersin’e geldiklerinde uygun fiyatlara en kaliteli tarım ve gıda ürünlerini, en kolay ulaşımla alabileceklerini göstermek zorundayız.

Kruvaziyer firmaların her türlü taze sebzeden meyveye, her türlü gıda ürününden taze balığa kadar birçok ürünü Mersin’den güvenle tedarik edebileceklerini göstermemiz gerekir. Bu gemi, bunun bir başlangıcı olacaktır. Mersin tarım ve gıda firmaları olarak hemen büyük satışlar beklemiyoruz. Ama Mersin, kaliteli ürünleri ve uygun fiyatları ile bu rekabeti gösterecek bir kenttir. Bu anlamda kruvaziyer turizmi sadece Mersin sokaklarını, kafelerini, restoran ve alışveriş mekanlarını hareketlendirmeyecek, aynı zamanda tarım ve gıda firmalarını da ciddi anlamda hareketlendirecektir. Ancak, kent olarak iyi hazırlanmalı, iyi bir imaj bırakmalıyız” dedi.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 667 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim