• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İDO'nun rakibi yakında sefere çıkıyor

İDO'nun rakibi yakında sefere çıkıyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İDO'ya rakip olmak için başlattığı deniz seferleri çalışmaları kapsamında kullanılacak olan gemilerden birinin alınması için anlaşma yapıldı.

 

 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa ile İstanbul arasında deniz ulaşımında rol alma konusundaki çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 
 
İki şehir arasındaki ulaşımın kendileri için çok önemli olduğunu belirten Altepe, ''İstanbul ile aramızda güçlü ilişkilerimiz var. Her gün binlerce kişi iki şehir arasında yolculuk yapıyor. Bu konuda deniz ulaşımı her geçen gün önem kazanıyor. Ancak son dönemde bu konuda sorunlar yaşanıyor ve biz de bundan dolayı adımlar atacağımızı bildirmiş ve çalışmalara başlamıştık'' diye konuştu. 
 
İDO'ya alternatif olacak deniz taşımacılığı konusunda çalışmaların son noktaya geldiğini anlatan Altepe, şunları kaydetti: 
 
''Arkadaşlarımız bir süredir kullanılacak gemilerin alınması için Avrupa'nın değişik ülkelerinde görüşmeler yapıyorlar. Satılık gemileri inceliyorlar. Görüşmeler sonucunda Norveç'ten bir gemi alınması için anlaşma yapıldı. Söz konusu gemi 15 gün içinde teslim edilecek. Alınacak 2 gemi için Almanya ve Norveç'te görüşmeler devam ediyor. Bu gemilerde 2'si taşıma yapacak, diğeri ise yedek olarak çalışacak. Tüm çalışmalar olumlu sonuçlandıktan sonra inşallah en geç bir ay içerisinde Mudanya-Kabataş arasında seferlerimizi başlatmış olacağız.'' 
 
-''Amacımız daha düzenli hizmetin sunulması''- 
 
Altepe, alınacak gemileri daha önceden internetten incelediklerini dile getirerek, şöyle devam etti: 
 
''Alınacak gemiler yıpranmamış, temiz, tam bizim istediğimiz tipten. Sürekli bakımları yapılan gemiler. Bunları kullanacak mürettebat, kaptan, sistem zaten burada mevcut. Gemiler buraya geldikten sonra zaten hemen hemen seferler için her şey hazır olmuş olacak. Ondan sonra seferlerimizi başlatacağız. İlerleyen zamanda talep durumuna göre gemi ve sefer sayıları artırılabilir. Amacımız dinamik, esnek fiyat uygulamalarından büyük sıkıntıya giren vatandaşlarımıza, daha düzenli hizmetin sunulması.'' 
 
Deniz ulaşımı konusunda çalışma başlattıklarında Bursa'dan çok İstanbulluların kendilerini aradığını kaydeden Altepe, ''İstanbul'daki yayın organları 'ne zaman başlayacak?' diye sürekli bizi arıyorlar. Bursa'dan daha çok İstanbullular böyle bir kuruluşun olması gerektiği kanaatindeler. Bunlar ilk başta gerçekçi görünmüyordu ancak atılan adımlardan sonra herkes inanmaya başladı'' ifadelerini kullandı.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1243 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim