• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Balıkçı tekneleri limanda mahsur kaldı

Balıkçı tekneleri limanda mahsur kaldı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde balıkçı barınağı olarak kullanılan limanın kum ile dolması ile derinlik 60 cm’ye kadar düştü.

 

İki yıldır barınağın girişinin kum ile dolması sonucu büyük balıkçı tekneleri giriş yapamıyor. 1 Eylül tarihinde başlayacak balık sezonu öncesi balıkçılar nasıl deniz açılacaklarını şimdiden düşünmeye başladı.
 
Alaplı Su ürünleri Başkanı Erkan Yılmaz, balıkçı barınağının girişinin kum ile dolması nedenliye bazı teknelerin balık sezonu öncesi mahsur kaldığını ifade etti. Büyük teknelerin barınağa giriş yapamaadığını söyleyen Yılmaz, barınak içinde bazı teknelerin balık sezonu öncesi mahsur kaldığını ifade etti. Yılmaz, şöyle dedi:
 
“DLH tarafından 1995 yılında ihalesi yapılarak yapımına başlanan ve 11 yılda yapımı tamamlanan Alaplı balıkçı barınağı, Türkiye’nin en büyük barınaklardan biri olma özelliğini taşıyor. Hizmete açıldığı 2006 yılında bölgemize ekonomik anlamda büyük bir katkı sağlıyordu. Balık sezonunda dışarıdan gelen büyük balıkçı tekneleri Alaplı balıkçı barınağını tercih ediyordu. 20 gün Alaplı barınağında konaklayan teknelerdeki çalışanlar ilçemizden alışverişlerini yaparak esnafımıza katkı sağlıyordu. Ancak 2 yıldır barınağın girişinin kum ile dolması sonucu büyük balıkçı tekneleri giriş yapamıyor. En az 6-7 metre olması gereken giriş kısmındaki su derinliği 50-60 cm boyunda, bir insan barınak girişinde suda rahatlıkla yürüyebiliyor. Su Ürünleri Birliği olarak 2 yıldır defalarca DLH’ya ve bölge milletvekillerimize konuyu yazılı olarak ilettik ancak hiçbir sonuç alamadık. Barınağın içinde bulunan tekneler de mahsur kalmış durumda, 1 eylül tarihinde başlayacak balık sezonu öncesi tekneleri nasıl denize çıkaracağımızı kara kara düşünüyoruz. Bir an önce barınak girişi ve içinin tarak gemisiyle temizlenmesini istiyoruz.”
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1056 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim