• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Dümeni kilitlenen yolcu vapuru korku yarattı

Dümeni kilitlenen yolcu vapuru korku yarattı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım Müdürlüğü'ne ait Atatürk' adlı yolcu vapuru, İzmit- Gölcük seferini yaparken, dümeninin kilitlenmesi sonucu büyük tehlike atlattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım Müdürlüğü'ne ait 'Atatürk' adlı yolcu vapurunun, geçen Cumartesi günü İzmit- Gölcük seferini yaparken, Donanma Komutanlığı'nın savaş gemilerinin de bulunduğu hassas bölgede dümeninin kilitlenmesi sonucu büyük tehlike atlattığı ortaya çıktı. Bir süre kontrolsüz şekilde dönen vapurdaki yaklaşık 50 yolcu, makinalar stop edildikten sonra çağırılan deniz otobüsüne nakledilirken, yaşanan bu olayın bir bölümü vapurdaki bir yolcu tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Geçen Cumartesi günü saat 18.45'de Gölcük ve Değirmendere seferini yapmak üzere İzmit iskelesinden hareket eden Atatürk Vapuru, Gölcük açıklarında Donanma Komutanlığı'na ait savaş gemileri ve tersane açığından geçerken bir anda dümeni kilitlendi. Gemi kendi etrafına dönmeye başlayınca yolcular arasında panik yaşadı.

ASKERİ HASSAS BÖLGE

Yakın çevresinde Donanma Komutanlığı'na bağlı fırkateyn ve diğer askeri gemiler de demirli olan, askeri açıdan 'hassas geçiş bölgesi' olarak nitelendirilen bu noktada vapurdaki arızayı teknisyenler hemen gideremedi. Vapurun dönüşü makinaların stop edilmesine rağmen bir süre daha devam etti. Heyecan dolu anlar yaşanan vapurun dönüşünün durmasının ardından, yolcular daha sonra olay yerine gönderilen Büyükşehir Belediyesi'ne ait küçük deniz otobüsüne aktarılarak Değirmendere ve karşı sahildeki Hereke iskelelerine götürüldü. Yaşanan bu olayın bir bölümünü ise gemide bulunan yolculardan biri cep telefonuyla kaydetti. Vatandaşlar bu gemilerin çok eski olduğunu ve çok sık arıza yaptıklarını ileri sürdü.

'SIK YAŞANMAYAN BİR ARIZA'

Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım Müdürlüğü yetkilileri ise, 24 yaşındaki vapurun en az arıza yapan vapurlardan biri olduğunu, sık yaşanmayan bir arıza olan dümen kilitlenmesi nedeniyle geminin bir süre kontrolsüz olarak döndüğünü söyledi. Yetkililer,Bir süre sonra arıza giderildi ve olay kimsenin canı yanmadan atlatıldı. Denizlerde bu tür arızalar zaman zaman yaşanabiliyor dedi.

17 AĞUSTOS'TA DA BATIYORDU

Atatürk Vapuru 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde, depremin merkez üssü olan Gölcük'e bağlı Değirmendere İskelesi'nde bağlı iken batma tehlikesi atlatmıştı. Vapurun bağlı bulunduğu iskelenin de olduğu bölgede büyük bir kara parçası üzerindeki ev, otel, işlerleri ve gazinolar ile birlikte denize göçmüş, vapur ise karaya vurmuştu.

www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1219 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim