• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

DTO'da TURMEPA tartışması yaşandı

DTO'da TURMEPA tartışması yaşandı
Deniz Ticaret Odası'nın dün yaptığı toplantısında TURMEPA’ya yapılan yardım tartışma konusu oldu.

Deniz Ticaret Odası toplantısında  TURMEPA’ya yapılan yardım tartışma konusu oldu. DTO Meclis Üyesi Hüseyin Yangın’ın geçen ayki toplantıda TURMEPA’ya yapılması kabul edilen yardım konusunda konuşması ve Meclis Başkan Vekili Faruk Üzmez ile girdiği kısa süreli polemik ayrıca Halim Mete’nin TURMEPA  ile ilgili yaptığı açıklama oturuma damgasını vurdu. Tartışmanın fitilini Hüseyin Yangın’ın konuşması ateşledi. Yangın TURMEPA’ya  ayrıcalık yapıldığını ileri sürerek,” TURMEPA neticede bir dernek, üyelerinin içimizden olması ona bir ayrıcalık tanımaması gerekir. Benim görüşüm TURMEPA’ya tahsis edilecek kaynağın Meclis Kararı ile değil de meclisin bu tip derneklere yardım konusunda Yönetim Kurulu’na yetki vermesi ve Yönetim Kurulu’nun bu yetkiyi kullanması yönündedir. Bu gibi sivil toplum kuruluşlarına meclisimiz bütçesinin  belli bir bölümünü kullandırmak üzere yönetim kuruluna yetki verir yönetim kurulu ister bunu TURMEPA’ya verir, ister başka bir kuruma verir şeklinde olmalıydı bu görüşümün tutanaklara geçirilmesini istiyorum, çünkü bu tip şeylere ileride eleştiriler olduğu zaman hemen önümüze koyuyorlar işte bu meclis kararı işte siz bunu verdiniz gibi bana göre yönetim kurulu topu meclise atıyor bence yetkisini kullanması lazım” dedi.

Meclis Başkan Vekili Faruk Üzmez, Hüseyin Yangın’ın yaptığı eleştiri hakkında cevaben Meclise gelen her konun Yönetim  Kurulu kararından geçtiğini belirterek” burada yönetim kurulunun haberi olmadan hiçbir konunun oylanması, karara bağlanması mümkün değil” dedi. Hüseyin Yangın’ın konuşması sonrasında TURMEPA’ya yapılan yardım hakkında açıklamalarda bulunmak üzere söz alan Halim Mete, Hüseyin Yangın’ın  konuşmasının geçen mecliste alınmış olan kararın değiştirilmesine yönelik bir talep olduğunu söyledi ve ”Hüseyin arkadaşımızın söylediği ‘TURMEPA’ya mahsus bir karar alınmasın, bunu dernekler olarak alalım’ diye bir talebi var. Odalar Birliği Kanuna göre odalar derneklere bağışta bulunamaz, ancak derneklerin faaliyetleri ile ilgili destekler verir. TURMEPA odamıza bağlı uluslararası bir dernektir ve Türkiye’nin denizlerinin temizliği ile ilgili çalışmalar yapmaktadır. Geçmişte de buraya yardım edilmiştir ama bunun sisteme bağlanması talebi TURMEPA’dan gelmiş,  DTO Yönetim kurulu da  bu talebi uygun görerek bütçemizin belli bir oranına kadar yardım yapılması konusunda karar almıştır. Bu kararı uygulayacak olan DTO, ama yönetim kurulu burada çıkan her karara yetkilidir. TURMEPA’ya yıllık  250 bin lira yardım yapabilme hakkı tanındı. Bu paranın ödenmesine Yönetim Kurulu karar verecek” diyerek sözlerini tamamladı.

Öte yandan Deniz İşveren Sendikası Başkanı İlhan Karavelioğlu, da TURMEPA’ya DTO tarafından destek verildiğini ancak bu desteğin kendilerine verilmediğini, sendikalarının sıkıntılarının bulunduğunu, “Sendika yaşamalı ve bunu yaşatmalıyız.”dedi. Karavelioğlu DTO’ya sitemlerini şu şekilde dile getirdi: “Sendikamıza TURMEPA’ya verilen destekler gibi destek olunmuyor. DTO bu desteği bize sağlamıyor. Böyle bir kararda bizim için alınmalı.”Bunun üzerine yeniden söz alan   Halim Mete’ oda olarak sendikalara maddi destek vermelerinin mümkün olmadığını ve  TURMEPA ve sendikanın işleyişinin birbirinden farklı olduğunu söyledi. Mete, “Denizcilikle ilgili düzenleyeceğiniz bir etkinliğe destek verebiliriz. Sendikaya üye 6-7 armatör var. Bildiğim kadarıyla onlar da aidatlarını ödemiyor. Bu iş başka şekilde halledilmeli.”diye konuştu. 

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1247 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim