• BIST 9079.97
  • Altın 2325.509
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.8864
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Antandros kenti için AB’den onay geldi

Antandros kenti için AB’den onay geldi
Altınoluk’taki Antandros Antik Kenti’nde inşa edilen gemiler, tarihi rotayı izleyerek İtalya’nın Castro kıyısından Roma’ya geçecek.

 Altınoluk’taki Antandros Antik Kenti’nde inşa edilen gemiler, tarihi rotayı izleyerek İtalya’nın Castro kıyısından Roma’ya geçecek.

Avrupa Birliği Bakanlığı, ‘Altınoluk Antandros Şehrini Kurtarma, Koruma ve Yaşatma Derneği ve Pro Loco Castro’ ortaklığıyla ortaya konan projenin çıkış noktasını, Truvalı kahraman Aeneas oluşturdu. Antandros Antik Kenti kazı başkanı Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürcan Polat, projeyle savaş sonrası yakılıp, yıkılan Truva’dan, yeni bir kent kurmak için ayrılan ve gemi yapmak için Antandros’a gelen Aeneas’ın İtalya’da biten maceralı yolculuğunu yüzyıllar sonra tekrarlamayı amaçladıklarını söyledi. Polat, sponsor gerektiğini de ekledi.

AB’den onay geldi

‘Anadolu-Avrupa Mitolojik Tarihsel Birlikteliği Castro-Antandros’ projesi 25 Nisan 2011’de Avrupa Birliği tarafından onaylandı. Ardından 7 Temmuz 2011’de Altınoluk ile Castro kardeş şehir oldu. Altınoluk  Belediye Başkanı Hasan Özpolat İtalya’ya giderek Prof. Dr. Luigi Carrozzo ile kardeş kent sözleşmesi  imzaladı.
 
TROYA’NIN PEŞİNDE

Doç. Dr.  Polat, projenin hikayesini şöyle anlattı: “Efsaneye göre, Aeneas ünlü Truva Savaşı’ndan sonra Tanrılar tarafından soylarının devam ettirilmesi için yeni bir Troya kurmak üzere görevlendirilen bir kahramandı. Kutsal Kibele Koruluğu’ndan kestiği kerestelerden 20 tekne yaptı ve yeni bir Troya kurmak üzere denize açıldı. Bu projeyi Aeneas’ın Anadolu’yu terk ettiği yer Antandros, İtalya’da ilk ayak bastığı yer Castro ana fikrinden çıkarak hazırladık. Kazdağları’ndan elde edeceğimiz kerestelerle iki antik ve bir refakatçi gemi inşa edeceğiz. Bu rotayı izleyerek, Castro’ya ardından Roma’ya gideceğiz”

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1932 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim