• BIST 9533.03
  • Altın 2471.687
  • Dolar 32.4851
  • Euro 34.5845
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Batmayan alüminyum tekne üretildi

Batmayan alüminyum tekne üretildi
Türkiye'nin ilk alüminyum kaynak öğretmeni Harun Reşit Pamuk, kendi imkanları ile batmayan tekne üretti ve Carettapontoon ismini koyduğu tekneyi üretirken caretta caretta kaplumbağalarından esinlendiğini söyledi.

Türkiye'nin ilk alüminyum kaynak öğretmeni Harun Reşit Pamuk, kendi imkanları ile batmayan tekne üretti. Deneme yüzüşünü Mogan Gölü'nde gerçekleştiren Pamuk, "Tamamen alüminyum olan bu tekneyi teknik özelliklerine göre 12 bin dolar ile 20 bin dolar arasında satmayı planlıyoruz" dedi.

Türkiye'nin ilk alüminyum kaynak öğretmeni Harun Reşit Pamuk, kendi imkanları ile batmayan tekne üretti. 20 yıldan bu zamana savunma sanayisinde alüminyum kaynak ve teknik işleri ile uğraşan Pamuk, Carettapontoon ismini koyduğu tekneyi üretirken caretta caretta kaplumbağalarından esinlendiğini söyledi.

Tamamen alüminyum malzemelerden üretilen teknenin herhangi bir darbe veya delinme sonucunda batmadığını dile getiren Pamuk, teknenin hem güneş hem de benzin ile çalıştığını ve teknede 15 ile 20 kişinin seyahat edebileceğini kaydetti. Teknede yemek yeme alanı ve tuvaletin de bulunduğunu belirten Pamuk, Carettapontoon adlı teknenin üretimini Temelli Malıköy Organize Sanayi Bölgesi'nde kurduğu fabrikada yılda 250 adet üreterek satmayı düşündüğünü vurguladı. "Tamamen alüminyum olan bu tekneyi teknik özelliklerine göre 12 bin dolar ile 20 bin dolar arasında satmayı planlıyoruz" diyen Pamuk, "Ayrıca bu tekneleri yurt dışına da satabileceğiz" diye konuştu.

Yerli üretim Carettapontoon adlı batmayan teknenin ilk deneme yüzüşünü Gölbaşı Mogan Gölü'nde gerçekleştiren Pamuk ve proje ortağı Ertan Bağdu, bu teknelerin sığ suların en iyi teknesi olacağını ve bu projelerinin ardından 15 kişilik denizaltı yaparak denizde ve gölde su altlarında gezi yapmayı planladıklarını ifade etti.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1505 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim