• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Denizcilik sektörünün geleceği üç ayaklı olacak

Denizcilik sektörünün geleceği üç ayaklı olacak
Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel, denizcilik sektörünün geleceğinin üç ayaklı olduğunu ve bunların da pazara en yenilikçi ürünleri sunmak, ürünlerde ucuzluk ve rekabetçilik ile kalite olduğunu söyledi.

 

Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel, denizcilik sektörünün geleceğinin üç ayaklı olduğunu ve bunların da pazara en yenilikçi ürünleri sunmak, ürünlerde ucuzluk ve rekabetçilik ile kalite olduğunu söyledi.
 
Demirel, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (Odtü) Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 5. Deniz Sistemleri Semineri'nde yaptığı konuşmada, seminerin birçok ilklere imza attığını ifade ederek, bu sayede endüstrinin kendi içinde bir araya geldiğini ve yol haritalarının çizildiğini anlattı.
 
Denizciliğin, savunma sektörü için en genç alanlardan birisi olduğunu ifade eden Demirel, bu nedenle mümkün olduğunca planlı ve programlı ilerlemeye çalıştıklarını, Deniz Sistemleri Semineri'nin de bu kapsamda yapılan çalışmalardan biri olduğunu belirtti.
 
Denizcilik sektörünün geleceğinin üç ayak üzerine kurulacağını kaydeden Demirel, "Bunların ilki dünya pazarına en yenilikçi ürünleri sunmak. İkinci ayağı, ucuzluk ve rekabetçilik, son ayağı da kalite. Bunlardan ilk iki faktör, dünyadaki bir çok rakibimizde olan hususlar. Esas bizi ayrıştıracak olan, kalite" dedi.
 
Demirel, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın strateji planında da tüm su üstü platformlarının tasarım ve inşasının yurt içinde yapılmasının hedeflendiğini anımsattı.
 
Yurt içinde kullanıcılara ürün vermekten ziyade, ihracata ve uluslararası pazarlara açılmanın daha önemli olduğunu vurgulayan Demirel, bunun için uluslararası işbirliklerine gidilmesi, ürünlerde özgünlük ve yüksek kalite ile teknolojik çözümlere önem verilmesi gerektiğini belirtti.
 
Savunma sektörünün durağanlığı kaldırmadığını ifade eden Demirel, şöyle konuştu:
 
"Bisiklete binmek için 'durursanız düşersiniz' derler. Bizim sektörümüz için de öyledir, devam etmelisiniz. Durduğunuz zaman düşersiniz. Bu konuda öncelikle rekabetçi olmanız için, daima yeni çözümleri araştırmanız ve bunları olgunlaştıkça sanayiye devretmeniz gerekiyor. Diğer taraftan da uzmanlıkla kazanılan tecrübeyi devam ettirmek ayrıca önemli."
 
-"En önemli hedeflerimizden birisi kritik teknolojiler"-
 
Savunma Sanayii Müsteşarlığı Deniz Araçları Daire Başkanı Mustafa Şeker de yeni stratejik planlarının savunma ve güvenlik teknolojilerinde Türkiye'yi üstün kılmak olduğunu ifade belirterek, geçmişte daha ziyade ortak üretim ve hazır alımlar yapıldığını, şimdi ise yurt içi geliştirme ve Ar-Ge projelerine geçtiklerini söyledi.
 
Gelecek dönemde en önemli hedeflerinden birinin, sistemlerin içindeki kritik teknolojilere hakim olmak olduğunu kaydeden Şeker, şöyle konuştu:
 
"Sektörde değişik alanlarda, değişik platformlarda ürünler çıkardık. Fakat ürünlerin tamamen bizim olabilmesi için bunların içindeki kritik teknolojileri de bizim yapmamız gerekiyor. Bunu yapmadığınız zaman ayağınıza bağ oluyor. Ürünleri satışa çıkardığınızda kritik teknolojilerden dolayı ihracat lisanslarına takılabiliyorsunuz. Önümüzdeki dönemdeki en önemli hedeflerimizden biri, sistemlerin içerisindeki kritik teknolojilere hakim olmak."
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1169 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim