• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Türkiye, Akdeniz'de örnek ülke oldu

Türkiye, Akdeniz'de örnek ülke oldu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli, denizcilikte beyaz listedeki yerini her geçen gün yükselten Türkiye'nin Akdeniz ülkeleri için örnek ülke haline geldiğini belirtti.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel MüdürüCemalettin Şevli, denizcilikte beyaz listedeki yerini her geçen gün yükselten Türkiye'nin Akdeniz ülkeleri için örnek ülke haline geldiğini belirtti.

Akdeniz'de dolaşan gemilerin denetim ve standartlarını belirleyen Akdeniz Liman Devleti Kontrolü Memorandumu'nun 14. Komite Toplantısı İzmir'de başladı.

Şevli,Türkiye'nin Akdeniz Memorandumu içinde etkili bir konuma sahip olduğunu, bu yıl toplantıya İzmir'in ev sahipliği yapmasının kararlaştırıldığını ifade etti.

Türkiye'nin Akdeniz ve Karadeniz memorandumları kapsamında kendi limanlarında 2 bine yakın denetim yaptığını ifade eden Şevli, Türk gemi filosunun beyaz listeye alınmasındaki en önemli etkenin de denetimlerin sağlıklı biçimde yapılmasından kaynaklandığına dikkati çekti.

Dünya ölçeğine bakıldığında Türk filosunun çok iyi bir durumda olduğuna işaret eden Şevli, "Bayrağımızı taşıyan gemilerin dünyanın her yerinde gururla dalgalanması, bu denetim çalışmalarının sağlıklı olmasından geçiyor. Şu anda en sıkı kurallarla belirlenen Paris Memorandumu'nda beyaz listenin en iyi yerindeyiz. Konumumuz her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Bu konumuyla Türkiye, Akdeniz ülkeleri için örnek ülke haline geldi" diye konuştu.

Şelvi, iki gün sürecek komite toplantısında, yeni denetim standartlarının belirlenmesi konusunda tartışmalar yapılacağını ifade etti.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1296 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim